News

Încă un focar de Covid-19 depistat: 9 angajați de la Spitalul Colentina, testați pozitiv

Un focar important de infectare cu Covid-19 a fost depistat în Capitală, la Spitalul Colentina: 9 angajați au fost testați pozitiv.
15.09.2021 | 09:04
Inca un focar de Covid19 depistat 9 angajati de la Spitalul Colentina testati pozitiv
ADVERTISEMENT

Intensificarea valului 4 al infectărilor cu Covid-19 aduce cu ea și înmulțirea focarelor de infecție din mai multe instituții.

Ultimul depistat vine chiar din Capitală, de la Spitalul Colentina, acolo unde nu mai puțin de 9 angajați au fost depistați pozitiv.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre 6 asistente medicale, 2 liftiere şi o infirmieră. Toate angajatele enumerat fuseseră vaccinate cu schema completă.

Focar de Covid-19 depistat în două secții importante de la Spitalul Colentina: 9 angajați infectați

Focarul de infecție de la unitatea medicală din București a fost descoperit la 2 secții importante ale spitalului. E vorba de pavilionul F, unde se află secția de chirurgie plastică și la secția de chirurgie generală numărul 1, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT

În urma acestui, spitalul din Capitală a decis să impună o serie de restricții foarte dure pentru a limita extinderea bolii.

În acest sens, aparținătorii bolnavilor din unitatea nu mai pot intra să viziteze pacienții, iar masca va fi obligatorie atât în interior cât şi în curtea spitalului, relatează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Capitala, cele mai multe cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore

Marți, 14 septembrie, în ziua în care Grupul de Comunicare Strategică a anunțat un nou record de infectări (3.929) în acest val 4 al pandemiei, Bucureștiul a fost din nou ”lider” la capitolul cazuri noi.

Astfel, din cei aproape 4.000 de români depistați pozitiv, 459 au venit din Capitală. Dată fiind această explozie a cazurilor din ultima perioadă, cel mai mare oraș al țării ajunge la o rată de incidență a cazurilor de 1,68 la mie.

ADVERTISEMENT

Focare Covid-19 descoperite în ultimele zile și în penitenciare sau unități școlare

În această săptămână, focare de infecție cu SARS-CoV-2 s-au mai descoperit și în alte instituții din țară.

Luni, 20 de deținuți din Secția de Arestați Preventiv din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Craiova au fost testați pozitiv pentru Covid-19. Aceștia au fost testați după ce unul dintre ei a avut simptome.

Conform Mediafax, cei mai mulți dintre deținuți erau vaccinați, unii dintre ei cu schema completă. Toți deținuții au fost transferați la Spitalul Penitenciar Jilava, pentru supraveghere medicală.

Anterior, tot în Bănie, un focar de coronavirus a apărut și la Opera Română, unde 14 de angajați au fost depistați pozitiv, dintre care 4 erau vaccinați cu schemă completă.

ADVERTISEMENT