News

Încă un focar de COVID la Institutul Regional de Oncologie Iași. Măsurile impuse de autorități

Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat un nou focar de COVID-19 la Institutul Regional de Oncologie.
04.09.2021 | 17:35
Inca un focar de COVID la Institutul Regional de Oncologie Iasi Masurile impuse de autoritati
ADVERTISEMENT

Potrivit DSP Iași, focarul afectează Secția Îngrijiri Paliative unde un pacient și trei salariați au fost depistați pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Focar de COVID la Institutul Regional de Oncologie Iași

“Direcția de Sănătate Publică informează cu privire la apariția unui focar COVID-19 din Judeţul Iaşi: INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE – Secția Îngrijiri Paliative – 4  (3 salariați și 1 pacient)”, se arată în informarea instituției ieșene.

ADVERTISEMENT

DSP Iași a anunțat și ce măsuri a impus după confirmarea cazurilor de COVID-19 de la Institutul Regional de Oncologie.

“Salariații pozitivi sunt izolați la domiciliu, iar pacienta a fost izolată în secție până la transferul către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase”, se mai precizează în informarea DSP Iași.

ADVERTISEMENT

În aprilie a fost un focar în Secția de Radioterapie

În luna aprilie a acestui an, Institutul Regional de Oncologie din Iaşi s-a confruntat cu un focar de coronavirus anunțat, de asemenea, de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului.

Potrivit instituției, la Secţia Radioterapie a Institutului Regional de Oncologie Iaşi fuseseră confirmați la acea vreme opt pacienți cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

Pacienţii pozitivi au fost externaţi şi urmează să fie monitorizaţi de către medicii de familie, se mai preciza în informarea DSP Iași.

Ca urmare a declanșării focarului, în Secţia Radioterapie au fost interzise internările pentru 7 zile, iar personalul medical a fost monitorizat conform metodologiei, a mai precizat Direcţia de Sănătate Publică Iași.

ADVERTISEMENT

57 de cazuri noi Covid-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, în județul Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 04 septembrie 2021, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 43.247 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 57 cazuri în plus față de ziua precedentă).

În ultimele 24 de ore nu s-au depistat  tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu COVID-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 15  externări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 951.

Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, sunt ocupate  108 paturi din care 16 sunt paturi ATI (2 paturi ATI sunt ocupate la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” Iași).

ADVERTISEMENT
Tags: