News

Încă un focar de infecție cu Covid-19 în România. 17 infectați la un centru pentru copii cu dizabilități

11.08.2020 | 16:24
Inca un focar de infectie cu Covid19 in Romania 17 infectati la un centru pentru copii cu dizabilitati
ADVERTISEMENT

Un nou focar de infecție cu Covid-19 în România, de data aceasta în Focșani, la un centru pentru copii cu dizabilități.

17 copii și un angajat ai centrului au fost infectați, potrivit datelor oficiale prezentate de Prefectura Vrancea.

ADVERTISEMENT

Potrivit prefectului, centrul a fost carantinat și situația este sub control, însă o anchetă epidemiologică este în desfășurare.

Încă un focar de infecție cu Covid-19, de data aceasta într-un centru din Focșani

17 dintre persoanele infectate sunt beneficiari ai centrului din Focșani, conform purtătorului de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan.

ADVERTISEMENT

„A fost anunţată imediat Direcţia de Sănătate Publică. S-a trecut la testarea tututor beneficiarilor, 17 dintre ei fiind depistaţi pozitiv. Din cei 12 angajaţi testaţi, unul a ieşit cu coronavirus”, a declarat Lăscan.

Toți cei 17 copii infectați sunt în stare bună, însă au fost internați preventiv la Spitalul Municipal Adjud, unitate suport pentru Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform unei anchete epidemiologice preliminare, focarul ar fi apărut de la un copil care nu a putut să le comunice celorlalți că se simte rău, din cauza problemelor de sănătate pe care le are.

Angajații centrului au observat cum tot mai mulți copii se răcesc și au luat legătura cu DSP Vrancea, simțind că ceva nu este în regulă.

ADVERTISEMENT

În total, în centrul din Focșani sunt internați 21 de copii, patru dintre aceștia fiind internați în continuare, separat de cei 17 îmbolnăviți care au fost duși la spital.

Vrancea a înregistrat 1.745 de cazuri de Covid-19 de la începutul pandemiei, fiind unul dintre județele cu cele mai multe infectări din România.

Moldova este principalul focar de infecție cu Covid-19 din România ultimelor zile. Conform datelor oficiale, 30 de oameni au fost confirmați pozitiv cu Covid-19, din totalul de 65 de angajați ai unui centru social din localitate în Huși, în urmă cu 48 de ore.

ADVERTISEMENT