Life

Încă un mare actor român vrea să îmbrace straiele preoțești. Ce l-a motivat să facă această alegere

05.05.2021 | 17:59
Inca un mare actor roman vrea sa imbrace straiele preotesti Ce la motivat sa faca aceasta alegere
Încă un mare actor român vrea să îmbrace straiele preoțești. Ce l-a motivat să facă această alegere. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Încă un mare actor român vrea să îmbrace straiele preoțești, după ce Ovidiu Cuncea a declarat recent că vrea să fie preot. Este vorba de un artist talentat care în momentul de față este student în anul IV, la Universitatea Teologică „Iustinian Patriarhul”. 

Silviu Biriș (47 de ani) a îmbrăcat deja sutana de preot, iar la sfârșitul anului trecut chiar a ținut și prima sa predică, la hramul Bisericii Sfânta Ecaterina. Actorul a fost îndrumat spre acest har de mai multe persoane, printre care se numără și părintele Valerian, fostul mare actor Dragoș Pâslaru.

ADVERTISEMENT

Artistul Teatrului Național București a dezvăluit și care a fost motivul pentru care a luat decizia de a merge pe această cale. Silviu Biriș, care urmează această cale la fel ca alți actori talentați, vrea să fie în slujba lui Dumnezeu, dar pentru asta trebuie să se călugărească.

Un alt actor vrea să fie preot. Este deja student la Teologie

Încă nu știu dacă voi practica preoția pentru că trebuie să trec prin practicarea canoanelor bisericeşti. În cazul meu, nu pot deveni preot decât dacă mă fac călugăr. 

ADVERTISEMENT

Când m-am apropiat de credință, de Biserică? Au fost momente când am simțit nevoia de Dumnezeu în viața mea. Nopți nedormite, gânduri, căutam răspunsuri pentru neînțelegerile mele. 

Liniștea mi-am găsit-o când mi-am dat seama că e trebuie s-o caut în Cel de Sus. Încerc să mă fac plăcut lui Dumnezeu. Ca mulți alții, am făcut greșeli mari în viață.

ADVERTISEMENT

Au fost momente când am simțit că sunt la pământ, am simțit nevoia de a fi mângâiat, să fiu iubit, cred că atunci am început să mă apropii de biserică. 

Să ne gândim, atunci când suntem ispitiți să ne pierdem din prețiosul timp pe care tot Dumnezeu ni l-a îngăduit pentru desăvârșirea noastră pedagogică în anii de studiu teologic.

ADVERTISEMENT

Sfânta Ecaterina nu și-a pierdut timpul nici măcar o clipă. L-a dat cu totul lui Hristos”, a declarat Silviu Biriș într-un interviu pentru money.ro.

Actorul s-a apropiat foarte mult de Dumnezeu în ultimii ani și a învățat din cărți tot ce i s-a părut important pentru el. Cunoscutul artist vorbește deschis despre noul său drum, cale pe care tot mai multe vedete au început să o urmeze în ultima vreme.

Printre persoanele publice care au ales să îmbrace haina preoțească se numără actorul Ovidiu Cuncea, Mariana Buruiană, Răzvan Ionescu sau Mihai Coadă.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Scandal imens provocat de un gest al prințului Harry. S-a lăsat cu demisii
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink