News

Încă un nume greu dispare din PSD! Scandalurile din Parlament i-au fost fatale

18.10.2020 | 19:59
Inca un nume greu dispare din PSD Scandalurile din Parlament iau fost fatale
ADVERTISEMENT

Așa cum a promis imediat după alegerile locale din 27 septembrie, Marcel Ciolacu taie în carne vie și înlătură din sânul Partidului Social Democrat toate personajele care au stârnit de-a lungul timpului controverse în spațiul public. După Viorica Dăncilă, Carmen Dan și Marian Oprișan, care a pus capăt unei „domnii” de peste două decenii în Vrancea, este rândul unui alt nume greu să fie tras pe linie moartă.

Reprezentanții filialei din Galați au stabilit candidații pentru locurile din Parlamentul României și… surpriză de proporții! Printre aceștia nu se mai regăsește medicul Nicolae Bacalbașa, care în trecut a fost protagonistul unora dintre cele mai spumoase scandaluri iscate în timpul ședințelor de plen.

ADVERTISEMENT

De altfel, la un moment dat a ajuns și în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, fiind amendat cu 6.000 de lei din pricina unor afirmații controversate. „No!… Să fie clar!!! Chinezii au luat virusul de la lilieci, noi o să-l luăm de la ciorile noastre”, a spus deputatul.

Nicolae Bacalbașa, tras pe linie moartă de PSD

Dintre cei doi senatori şi cinci deputaţi pe care PSD Galaţi îi are la ora actuală în Parlament, doar deputatul Mărgărit Mitică-Marius se mai regăseşte pe un loc eligibil, respectiv poziţia a treia la Camera Deputaţilor, în vreme ce Laura Georgescu se află pe poziția a doua, la Senat.

ADVERTISEMENT

Cât despre Bacalbașa, ei bine, se pare că toate scandalurile din Parlament i-au determinat pe social-democrați să îl tragă pe linie moartă. De altfel, în echipa partidului au fost cooptate deja două nume grele pentru scrutinul din 6 decembrie. Vorbim despre Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

Dispare unul dintre cei mai spumoși parlamentari PSD

Vreau să spun că data trecută când nu a vrut să plece 10 minute de la microfon, mirosea violent a alcool. Acum nu l-am mirosit, nu știu, dar după discursul său pot să spun ca medic, cu toată responsabilitatea, un lucru cât se poate de clar.

ADVERTISEMENT

Aceasta se numește din punct de vedere psihiatric delir, iar din punct de vedere al lumii din care provin se numeste mârlănie”, i-a transmis Nicolae Bacalbașa liderului deputaților PNL, Florin Roman, într-o ședință de plen.

De departe cel mai controversat gest a fost, însă, la adresa Ralucăi Turcan, despre care a spus că va face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţie însoțită și de gesturi obscene greu de imaginat pentru un demnitar. Parlamentarii USR au părăsit atunci ședința, în semn de protest față de afirmațiile sale.

ADVERTISEMENT

Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să… votezi”, a spus social-democratul. Ulterior, Gabriel Vlase i-a închis microfonul şi i-a cerut să se întoarcă în sală.

ADVERTISEMENT