News

Încă un oficial a fost ucis în Ecuador. Cel mai tânăr primar, găsit împușcat alături de un angajat

Brigitte Garcia, și un colaborator au fost găsiți împușcați mortal într-o mașină duminică dimineața devreme, a anunțat poliția.
24.03.2024 | 22:57
Inca un oficial a fost ucis in Ecuador Cel mai tanar primar gasit impuscat alaturi de un angajat
Brigitte Garcia a fost ucisă alături de unul dintre angajații săi Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Țara sud-americană se află în mijlocul unui val de violență pe care autoritățile îl pun pe seama traficului de droguri. Președintele Daniel Noboa a declarat stare de urgență în ianuarie.

Cel mai tânăr primar din Ecuador, găsit împușcat

Poliția națională a declarat că investighează moartea lui Brigitte Garcia, primarul din San Vicente, în vârstă de 27 de ani, și a lui Jairo Loor, directorul său de comunicare, după descoperirea cadavrelor lor în provincia Manabi. Ambii au suferit răni prin împușcare, a precizat poliția într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Ulterior, duminică, poliția a declarat că focurile de armă au provenit din interiorul mașinii, care era închiriată, și că analizează sistemul GPS al vehiculului, relatează Reuters.

Garcia aparținea partidului Mișcarea Revoluției Cetățenești a fostului președinte Rafael Correa. Correa și Luisa Gonzalez, candidatul prezidențial al partidului la recentele alegeri, au calificat uciderea lui Garcia drept un asasinat pe platforma de socializare X.

ADVERTISEMENT

“Tocmai am aflat că au asasinat-o pe colega noastră primară din San Vicente, Brigitte Garcia”, a declarat Gonzalez într-o postare. “Nu am cuvinte, în stare de șoc, nimeni nu este în siguranță în Ecuador, NIMENI.”

Garcia este cea mai recentă figură politică din țară care a fost ucisă, după asasinarea candidatului prezidențial Fernando Villavicencio în august anul trecut.

ADVERTISEMENT

Villavicencio, un critic vocal al corupției și al crimei organizate, a fost ucis în timp ce pleca de la un eveniment de campanie cu două săptămâni înainte de alegeri.

Președintele Daniel Noboa a declarat stare de urgență în ianuarie, pe fondul unei creșteri a violențelor, în timpul căreia bărbați înarmați au invadat un post de televiziune în timpul unei emisiuni în direct.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Noboa a desemnat 22 de grupuri criminale drept organizații teroriste. Starea de urgență a fost prelungită la începutul acestei luni.

Într-o declarație, guvernul lui Noboa a condamnat crimele și a declarat că lucrează cu poliția și procuratura pentru a asigura o anchetă rapidă. Guvernul a declarat că va consolida, de asemenea, politicile de ordine publică până când va obține siguranță și pace pentru toți ecuadorienii.

ADVERTISEMENT
Tags: