News

Încă un profesor amenințat cu cuțitul în timpul orei. Un elev de 15 ani a fost reținut de poliție, la Bacău

Caz grav la Bacău: un profesor a fost amenințat cu cuțitul în timpul orei. Minorul, în vârstă de 15 ani, a fost reținut de poliție.
20.04.2023 | 15:25
Inca un profesor amenintat cu cutitul in timpul orei Un elev de 15 ani a fost retinut de politie la Bacau
Un elev de 15 ani a amenințat un profesor cu cuțitul, la ore. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incident grav la un liceu din Bacău, acolo unde un elev de 15 ani a amenințat cu cuțitul un profesor. Totul s-a întâmplat în timpul orei de sport. Copilul a fost audiat, apoi reținut de poliție.

Un elev de 15 ani a amenințat un profesor cu cuțitul, la ore

În urmă cu două săptămâni, o profesoară de la un cunoscut liceu din Sectorul 4 al Capitalei era agresată în timpul orei de un elev, cu un cuțit. Femeia, de 26 de ani, a fost înțepată în zona gâtului și a avut nevoie de asistență medicală.

ADVERTISEMENT

În prezent, încă un profesor din România a fost amenințat cu un cuțit, tot de către un elev. S-a întâmplat la Bacău. La Liceul Sportiv din oraș, un elev de 15 ani a fost reținut de polițiști.

Copilul s-a certat cu un cadru didactic și l-a amenințat cu un cuțit. Din fericire, băiatul nu a folosit arma, ci a abandonat-o. Speriat, acesta a fugit din școală, însă a fost găsit pe stradă de către polițiști.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc miercuri, 19 aprilie, în jurul orei 13.00. Atunci, Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată prin apel la 112 de un bărbat, de 42 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în incinta unei școli, ar fi intervenit să aplaneze un conflict izbucnit între un elev şi un cadru didactic. Martorul spune că minorul avea asupra sa un obiect ascuțit.

Elevul de 15 ani, reținut de poliție

Deplasați la liceul băcăuan, oamenii legii au constatat că alerta fusese una reală. Se pare că elevul ar fi scos din rucsac un obiect înțepător şi l-ar fi ameninţat pe profesor, după care a părăsit incinta şcolii, abandonând obiectul. S-a dovedit ulterior că e vorba de un cuțit. Pentru gestul său, elevul a ajuns la audieri, apoi a fost reținut.

ADVERTISEMENT

Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care au luat măsura reținerii tânărului de 15 ani”, anunță IPJ Bacău.

Elevul de la Liceul Sportiv este cercetat pentru folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare. În același timp, şcoala şi Inspectoratul Şcolar Județean au început propriile verificări.

ADVERTISEMENT

Astăzi (n.r. joi) s-a întrunit și comisia de violență de la nivelul unității de învățământ respective, pentru a stabili exact măsurile ce se impun în acest caz, iar Inspectoratul Școlar monitorizează deja în detaliu toate aceste aspecte”, a transmis Inspectoratul Școlar, conform Ziarul de Bacău.

ADVERTISEMENT
Tags: