News

Încă un român, dispărut în Israel. Precizările Ministerului român de Externe

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că încă un cetățean român a fost dat dispărut. Este cel de-al treilea dispărut de la începutul războiului
19.10.2023 | 15:31
Inca un roman disparut in Israel Precizarile Ministerului roman de Externe
Încă un român, dat dispărut în Israel Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Autoritățile române precizează că de la începutul războiului din Israel și-au pierdut viața trei persoane cu dublă cetățenie româno-israeliană, iar numărul persoanelor cu dublă cetățenie dispărute a ajuns la trei.

Încă un român, dispărut în Israel

Reprezentanții MAE au fost notificați de către autoritățile israeliene cu privire la dispariția cetățeanului româno-israelian și au precizat că reprezentanțele diplomatice ale României nu au primit direct solicitări de sprijin cu privire la persoane dispărute sau decedate.

ADVERTISEMENT

”În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la dispariția a încă unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, cu domiciliul în Statul Israel.

Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel și mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene.

ADVERTISEMENT

Astfel, până la acest moment, potrivit informațiilor transmise de către autoritățile israeliene, patru cetățeni cu dublă cetățenie israeliano-română au decedat și două sunt notificate ca dispărute”, se arată în informarea transmisă de MAE.

Bilanțul războiului din Israel se apropie de 5.000 de morți

Bilanțul morților în actualul conflict dintre Hamas și Israel se apropie de 5.000 de persoane, iar mii de alte persoane au fost rănite și strămutate ca urmare a violențelor care au continuat joi pentru a 13-a zi.

ADVERTISEMENT

În ultima sa actualizare a situației, Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umane (OCHA) a declarat că bilanțul victimelor din Israel se ridica joi dimineață la 1.400 de morți, inclusiv cetățeni străini. Numărul răniților a crescut la 4.562.

Potrivit OCHA, bilanțul victimelor din Israel este de peste trei ori mai mare decât numărul cumulat al israelienilor uciși de când Oficiul a început să înregistreze victimele în 2005 (aproape 400). În același timp, cel puțin 203 persoane sunt în prezent ținute captive în Gaza.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte a liniei frontului, bilanțul morților din Gaza a crescut la 3.785, dintre care 1.524 de copii, 1.000 de femei și 120 de bătrâni, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas. În plus, alte 12.493 de persoane au fost rănite, dintre care 3.983 de copii și 3.300 de femei, precizează acesta.

Israelul susține că sute de morți au fost uciși de rachete teroriste care au eșuat, inclusiv una care a provocat o explozie mortală în parcarea unui spital din Gaza. Israelul mai spune că a ucis aproximativ 1.500 de teroriști în interiorul Israelului, relatează Times of Israel.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani...
Cum negociază părinţii darul pentru profesoară pe WhatsApp. Cei care nu dau bani sunt pârâţi la doamna
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
FOTO Transformarea fizică a lui Pep Guardiola
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani...
Ce obicei săptămânal au Cristi Borcea și milionarul care și-a înșelat 16 ani soția cu cea mai cunoscută amantă din România
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Ce se întâmplă în timpul unei circumcizii. Care sunt riscurile și beneficiile procedurii
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul...
Cum a reacționat Aspazia, bunica lui Cătălin Bordea, când a aflat că nepotul ei a fost înșelat de soție. 𝐑𝐄𝐀𝐂𝐓̦𝐈𝐀 𝐀𝐌𝐔𝐙𝐀𝐍𝐓𝐀̆
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica...
Vestea nopții despre Dan Voiculescu! Anunțul la care nimeni nu se aştepta: Frica de moarte...
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Marica, probleme cu poliția. A scăpat miraculos
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A...
Gheorge Turda tună și fulgeră! Artistul l-a făcut PRAF pe Grigore Leșe: „A rămas corigent de șapte ori la Conservator și face pe marele dascăl”
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei:...
Scandal după moartea Ronei Hartner! Detaliul uluitor care s-a aflat despre testamentul ei: ”O să-i respectăm dorința! Nu vrem război...”
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că...
TAROM, reacție după ce fostul rugbist imobilizat în scaun cu rotile afirmă că nu i s-a permis îmbarcarea într-un avion
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred...
Rona Hartner, chinuită în emisiunea Ferma Vedetelor de la Pro TV: „Eu cred că acolo mi s-a declanșat boala. E un sadism incredibil”
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română