News

Încă un scandal în sânul BOR. Preot din Vaslui, îndepărtat din locuință după ce fosta soție a obținut un ordin de protecție

Un preot din Vaslui este obligat să-și părăsească domiciliul din cauza relelor tratamente aplicate fostei soții și copilului
18.11.2022 | 09:42
Inca un scandal in sanul BOR Preot din Vaslui indepartat din locuinta dupa ce fosta sotie a obtinut un ordin de protectie
Preotul riscă să fie oprit de la slujire Foto: crestinortodox.ro
ADVERTISEMENT

Preotul Petru Damian slujește la biserica din curtea Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui și nu se află la prima abatere de acest gen.

Preot din Vaslui, îndepărtat din locuință după ce fosta soție a obținut un ordin de protecție

Fosta soție a preotului a cerut Judecătoria Vaslui un ordin de protecție împotriva slujitorului bisericii, acuzându-l de violență domestică.

ADVERTISEMENT

Femeia a mai încercat în aprilie să obțină un astfel de ordin, după ce, potrivit presei locale, preotul o lovise cu furie, însă aceasta l-a iertat.

Termenul de judecată fusese stabilit în Vinerea Mare din Săptămâna Patimilor, dar soția l-a iertat cu condiția să accepte divorțul pe cale amiabilă.  Cei doi soți au divorțat la cabinetul unui notar cunoscut din Vaslui, scrie publicația Vremea Nouă.

ADVERTISEMENT

De data aceasta însă, femeia nu s-a mai răzgândit, iar judecătorii au dispus că preotul Damian nu mai are voie să se apropie de aceasta și de copil la mai puțin de 50 de metri și trebuie să părăsească căminul conjugal.

Ordinul are o valabilitate de 60 de zile.

Reacția Episcopiei Hușilor

Potrivit sursei citate, preotul riscă acum să fie oprit și de la slujbă pentru că nu și-a anunțat superiorii despre divorț.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentelor bisericești, preotul Petru Damian ar fi trebuit să-și anunțe superiorii după pronunțarea divorțului, dar nu a făcut acest lucru.

Canoanele bisericești spun că „Părintele trebuie să fie bărbatul unei singure femei”, iar preotul Damian ar putea să fie oprit de la slujire.

ADVERTISEMENT

Vestea divorțului, i-a luat prin surprindere pe reprezentanții Episcopiei Hușilor.

„În mod normal, preotul este obligat să anunțe, cât mai repede, acest lucru. Noi avem nevoie de o informare scrisă pentru a lua măsurile ce se impun în astfel de situații dar, deocamdată, nu am primit nimic în acest sens.

Vom aștepta să vedem ce se întâmplă în viitorul apropiat și dacă preotul în cauză va face ceea ce se cuvine”, a declarat preotul Cosmin Gubernat, consilier cultural al Episcopiei Hușilor și purtătorul de cuvânt al Preasfințitului Ignatie.

ADVERTISEMENT