News

Încă un sondaj îl dă pe Cătălin Cîrstoiu pe locul trei în preferințele bucureștenilor. Cum a reacționat candidatul Coaliției

Un al doilea sondaj arată că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL, se clasează pe a treia poziție în intențiile de vot ale Bucureștenilor.
25.03.2024 | 22:02
Inca un sondaj il da pe Catalin Cirstoiu pe locul trei in preferintele bucurestenilor Cum a reactionat candidatul Coalitiei
Candidatul PNL-PSD pentru Primăria București este cotat pe locul trei în intenția de vot Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Luni au fost date publicității rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde, la comanda Digi24, conform cărora dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Capitalei, acestea ar fi câștigate de Cristian Popescu Piedone.

Încă un sondaj îl dă pe Cătălin Cîrstoiu pe locul trei

Primarul Sectorului 5 ar obține, potrivit acestui sondaj, 42% din voturi, fiind urmat de Nicușor Dan, cu 30% din voturi și de Cătălin Cîrstoiu, cu 16%. Mihai Enache, de la AUR, ar obține 10%.

ADVERTISEMENT

Întrebați pe cine ar alege dacă Cristian Popescu Piedone nu ar candida, votanții săi au răspuns, în proporție de 41%, că pe Nicușor Dan, urmat de Cătălin Cîrstoiu, care ar obține 29% din voturile susținătorilor lui Piedone, relatează Digi24.

41% dintre respondenți au apreciat activitatea lui Nicușor Dan ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au evaluat-o ca fiind „mai degrabă pozitivă”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, 36% dintre respondenți spun că în ultimii trei ani lucrurile în București au rămas la fel, în timp ce 34% spun că s-au îmbunătățit, iar 28% sunt de părere că s-au înrăutățit.

Totodată, bucureștenii consideră că principalele probleme cu care se confruntă Capitala în prezent sunt: aglomerația în trafic, sănătatea, infrastructura rutieră, educația, locurile de parcare, curățenia, politicul, spațiile verzi și consumul de droguri, mai arată sondajul citat.

ADVERTISEMENT

Sondajul a fost realizat în perioada 20 – 24 martie. Volumul eșantionului este de 1.000 de persoane. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

Reacția candidatului PSD-PNL: ”E ceva în dinamică, lucrurile se pot schimba”

Medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat, referitor la rezultatele sondajului Avangarde, că situația este una dinamică, iar în cele 75 de zile până la alegeri se pot schimba multe.

ADVERTISEMENT

”Când intru în sala de operații – am să fac comparația asta -, se întâmplă frecvent ca ceea ce vezi în fața ta să fie total diferit de planul pe care l-ai imaginat anterior. Și atunci schimbi ceva, faci ceva și ieși învingător, pentru că în lupta cu viața nu îți permiți altă atitudine.

Cam așa e și cu sondajele. Până la urmă cine decide un conducător? Electoratul, oamenii care au încredere într-un gând, într-o opinie și votează asta. Eu am concepția mea, gândurile mele, mesajele de schimbare pe care le transmit acelora care mă votează sau nu.

Eu cred că ceea ce e decisiv într-o astfel de competiție este votul și ceea ce crede fiecare cetățean dincolo de vot. Și de aceea eu zic că dacă ar fi să ne luăm după sondaje nu ar mai trebui să facem un proces electoral.

Am pune oameni în funcție de conducere după sondaje, ceea ce iarăși nu pot să admit. Așa că e ceva în dinamică, lucrurile se pot schimba.

Eu cumva sunt extrem de mulțumit, pentru că acum o săptămână eu nu eram în acest tablou. Eu nu am făcut politică, eu mi-am făcut meseria. Eu nu sunt un om politic.

Acum am intrat ca reprezentant al alianței PSD-PNL mai mult mânat de dorința liderilor acestei alianței de a avea stabilitate, de a fi ceva nou pentru București și eu cred în proiectul acesta”, a declarat Cătălin Cîrstoiu la Digi24..

ADVERTISEMENT