News

Incendii de vegetație în Dolj și Prahova. Ard zeci de hectare și în Teleorman. Trafic oprit. Update

Temperaturile ridicate și seceta au provocat trei incendii de vegetație de amploare, în județele Dolj și Prahova, fiind afectate culturi agricole și livezi.
17.07.2022 | 17:51
Incendii de vegetatie in Dolj si Prahova Ard zeci de hectare si in Teleorman Trafic oprit Update
Zeci de hectare afectate de incendii de vegetație/ Foto: Facebook - ISU Dolj
ADVERTISEMENT
17-07-2022
16:31

Incendiile din Teleorman au blocat traficul rutier

Din cauza incendiilor de vegetație raportate duminică între localitățile Vitănești și Văceni (județul Teleorman), circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri de mers, în apropierea drumului european E70.

Incendiul puternic se manifestă pe aproximativ 50 de ha de miriște. Reprezentanții ISU Teleorman au transmis că fumul s-a extins pe carosabil, motiv pentru care circulația rutieră a fost oprită pe ambele sensuri:

Se acționează pentru lichidare cu următoarele forțe și mijloace: SU TR – 15 pompieri cu 3 autospeciale de stingere și o autocisternă; SVSU Vitănești – 5 oameni cu o autospecială de stingere și un tractor cu plug; SVSU Drăgănești Vlașca – un om cu un tractor cu plug.

Pentru luarea măsurilor legale, la fața locului s-a deplasat și echipa de serviciu  a GNM Teleorman, iar APIA a fost anunțată telefonic de eveniment.”

Un incendiu a izbucnit în zona satului Tohani, comuna Gura Vadului, din județul Prahova, informează News.ro.

Inițial focul a curpins o zonă de lăstăriș și mărăciniș de circa 10 hectare, însă apoi s-a extins la două culturi agricole, o suprafață de circa 1.700 m² cultivată cu viță de vie și o livadă.

ADVERTISEMENT

Au intervenit trei autospeciale de stingere însă circa 120 de pomi au fost afectați.

Angajații ISU Prahova încearcă, la această oră, să stingă un incendiu de vegetație mult mai vast, care s-a întins pe o suprafață de circa 60 de hectare în localitatea Bărcănești, aflată în  apropierea Ploieștilor.

Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere.

O zi grea au avut și pompierii din Dolj, care au fost chemați să stingă un incendiu în comuna Teasc.

ADVERTISEMENT

Trei autospeciale cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Craiova au acționat la fața locului, fiind ajutați de localnici.

Pompierii au reușit să stingă incendiul înainte să ajungă la locuințe, însă au ars peste 12 hectare de vegetaţie uscată şi peste o tonă de gunoi menajer.

ADVERTISEMENT

Cauza probabilă a incendiului ar fi fost scânteile care au sărit de la o presă care făcea baloţi.

Tags: