News

Incendiu de amploare în Parcul Național Porțile de Fier, pe Clisura Dunării. A fost solicitat un elicopter MAI. Video

Incendiu devastator pe Clisura Dunării, în Parcul Național Porțile de Fier. Un elicopter MAI a fost solicitat la fața locului
16.07.2021 | 16:00
Incendiu de amploare in Parcul National Portile de Fier pe Clisura Dunarii A fost solicitat un elicopter MAI Video
ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit, vineri, într-o pădure de conifere, dintr-o zonă protejată. Ard aproximativ șase hectare, într-o locație greu accesibilă.

Vorbim despre Parcul Național Porțile de Fier, zona Dubova – Tişoviţa. Pompierii, ajutați de localnici, se luptă cu flăcările.

ADVERTISEMENT

Incendiu de amploare în Parcul Național Porțile de Fier, pe Clisura Dunării. A fost solicitat un elicopter MAI

Potrivit Actual Mehedinți, flăcările sunt deosebit de înalte. Acestea cuprind întreaga lungime a copacilor.

De asemenea, intervenția este una dificilă, din cauza locației greu accesibile. Nu există apă în apropierea zonei cuprinse de flăcări și nici nu poate fi adusă din altă parte.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, pompierii și localnicii care se luptă cu focul s-au înarmat cu lopeți. Oamenii încearcă să sape șanțuri în jurul flăcărilor.

Recent, ISU Mehedinți a solicitat ajutor aerian. Intervenția va fi sprijinită de un elicopter MAI, care va dispersa apă deasupra incendiului.

ADVERTISEMENT

Presa locală mai anunță că și propagarea focului este una foarte rapidă. Bucăți de lemn desprinse din copaci și conuri de pin cuprinse de flăcări sunt luate de vânt, iar, în acest fel, flăcările se răspândesc cu repeziciune.

Din primele informații, se pare că incendiul ar fi cauzat de un trăsnet. Nu este o situație singulară în județul Mehedinți.

ADVERTISEMENT

25 de hectare de vegetaţie uscată au ars la începutul acestei luni, în Mehedinți

ISU Mehedinți a anunțat, la începutul acestei luni, că 25 de hectare de vegetație uscată au ars, în doar trei zile. În total, au fost 11 incendii.

Pomperii au anunțat că acestea au fost cauzate de folosirea focului pentru igienizarea terenurilor. Această practică este interzisă în timpul perioadelor caniculare.

„Primul incendiu a izbucnit în localitatea Cioroboreni, unde flăcările au cuprins circa 6 hectare de vegetaţie uscată. După o oră de la încheierea intervenţiei, pompierii au acţionat, în localitatea Pătulele, pentru stingerea unui alt incendiu, care s-a manifestat la circa 10 hectare de cultură de grâu, circa 4 hectare de mirişte şi circa 2 hectare de vegetaţie uscată. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de folosirea focului deschis,” a transmis ISU, potrivit Agerpres.

Vineri este a treia zi în care județul Mehedinți se află sub o atenționare meteorologică de cod galben de caniculă și intemperii. Localnicii au parte de căldură mare și disconfort termic ridicat, dar nu lipsesc nici ploile, descărcările electrice, vijeliile și, pe alocuri, grindina.

 

ADVERTISEMENT
Tags: