News

Incendiu de proporții în Dâmbovița. O hală de 400 de metri pătrați, în flăcări

Incendiu de proporții în Dâmbovița. Flăcările au cuprins o hală de 400 de metri pătrați
02.08.2021 | 07:46
Incendiu de proportii in Dambovita O hala de 400 de metri patrati in flacari
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în localitatea Mija, din comuna IL Caragiale. O hală de producție a polistirenului a fost cuprinsă de flăcări.

Pompierii dâmbovițeni au anunțat că nu sunt înregistrate victime. Au fost mobilizate la fața locului mai multe echipaje de intervenție de la Detașamentele Moreni și Târgoviște

ADVERTISEMENT

Incendiu de proporții în Dâmbovița. O hală de 400 de metri pătrați, în flăcări

incendiu
Incendiu la o hală de polistiren, în Mija
Sursa foto: Târgoviște News

Incendiul a fost anunțat în această dimineață, în jurul orei 06:00. În momentul în care forțele de intervenție au ajuns la fața locului în interiorul halei nu se aflau muncitori.

„Au fost mobilizate pentru stingerea incendiului forţe şi mijloace de la Detaşamentul Moreni: trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi de la Detaşamentul Târgovişte: o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi i autospecială de intervenţie cu apă”, a anunțat ISU Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Au fost cuprinse de flăcări deșeurile rezultate în urma procesului de producție a polistirenului. Purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița, Gabriel Gătej, a explicat că oamenii au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert.

„Având în vedere degajarile mari de fum ca urmare a incendiului a fost emis un mesaj Ro-Alert pentru populaţia din zona pentru luarea unor masuri de autoprotectie. Se recomandă închiderea geamurilor, a ferestrelor şi oprirea aparatelor de climatizare şi ventilaţie,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de 400 de metri pătrați, în interiorul halei. Degajările de fum sunt foarte mari.

Din fericire, nu sunt victime. Intervenția este în desfășurare, incendiul este localizat și se acționează pentru lichidarea acestuia.

ADVERTISEMENT

Nu există risc de extindere

incendiu
Incendiu de proporții la o hală de polistiren, în Mija
Sursa foto: Târgoviște News

Purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița a mai precizat că nu a existat în niciun moment risc de extindere. În acest moment mai sunt mici focare, iar echipele de intervenție acționează pentru lichidarea acestora.

În total, hala de producție a fost afectată pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați.

Până în acest moment, nu au fost transmise informații cu privire la cauza producerii incendiului. 

ADVERTISEMENT
Tags: