News

Incendiu de proporții în Prahova. Ard peste 50 de hectare de teren. Pompierii intervin

Un incendiu puternic a izbucnit, marți seara, în județul Prahova. Flăcările au cuprins vegetația de pe 50 de hectare de teren, în localitatea Tohani.
25.10.2022 | 22:56
Incendiu de proportii in Prahova Ard peste 50 de hectare de teren Pompierii intervin
Peste 50 de hectare de vegetație, cuprinse de incendiu în Prahova. Intervenție dificilă din cauza vântului. Sursa foto: ISU Prahova / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un incendiu de proporții s-a produs marți seara în județul Prahova. În zonă ard peste 50 de hectare de teren.

Peste 50 de hectare de vegetație, cuprinse de incendiu în Prahova. Intervenție dificilă din cauza vântului

Flăcările au cuprins vegetația uscată din satul Tohani, comuna Gura Vadului. Intervenția în zonă a pompierilor este îngreunată din cauza vântului puternic.

ADVERTISEMENT

La locul incendiului au fost mobilizați 17 pompieri și două autospeciale de stingerea focului.

În sprijinul echipajelor de la ISU intervin atât primarul comunei Gura Vadului cât și alți 10 localnici.

Intervenția este una dinamica și totodată este îngreunată din cauza vântului și a faptului că vegetația este foarte uscată.

ADVERTISEMENT

”Intervenția este dificilă, fiind îngreunată din cauza vântului, a vegetației uscate înalte și a umidității scăzute. Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 50 de hectare”, transmit pompierii de la ISU.

Un alt incendiu produs marți seara, soldat cu o victimă în Suceava

Un alt incendiu puternic a avut loc, marți seara, în județul Suceava. Din păcate, acesta s-a soldat cu decesul unei persoane.

ADVERTISEMENT

După ora 19.00, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD B2 la un incendiu izbucnit în interiorul unei locuințe din orașul Vicovu de Sus.

După localizarea incendiului, pompierii au pătruns în interiorul locuinței, unde au găsit o femeie decedată. Cercetările continuă pentru identificarea cauzei producerii incendiului.

ADVERTISEMENT

Focul a provocat și distrugeri importante. Toate bunurile din interiorul casei au fost distruse de flăcările puternice izbucnite.

”La sosirea echipajelor incendiul se manifesta în interiorul locuinței cu pericol de propagare la întreaga construcție. Incendiul s-a manifestat în mai multe încăperi, inclusiv în podul acesteia.

Au ars bunuri din interior și s-au degradat pereții și tavanele locuinței. Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, precizează cei de la ISU Suceava.

ADVERTISEMENT
Tags: