News

Incendiu de proporții la Copenhaga. Clădirea istorică a Bursei de Valori, mistuită de flăcări

Un incendiu de proporții a izbucnit, marți, în Copenhaga. Clădirea istorică a Bursei de Valori a fost mistuită de flăcări.
16.04.2024 | 12:06
Incendiu de proportii la Copenhaga Cladirea istorica a Bursei de Valori mistuita de flacari
Clădirea istorică a Bursei de Valori, mistuită de flăcări Sursa foto: Twitter Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incendiul a izbucnit, marți dimineață, în jurul orei 08.00, în zona acoperișului Bursei de Valori din Copenhaga, o construcție veche de aproximativ 400 de ani, cunoscută și sub numele de Børsen.

Turla celebrei clădiri s-a prăbușit în numai câteva minute

La nici jumătate de oră de la izbucnirea incendiului, turla clădirii istorice s-a prăbușit sub privirile terifiate ale trecătorilor.

ADVERTISEMENT

„Bursa în sine este înfășurată în schele, dar turnul se ridică în sus și există într-adevăr un incendiu puternic.

Este ca o torță. Schela se pare că face imposibil ca pompierii să se apropie de turnul este încă un pompier care stropește pe el, dar pare inutil”, a declarat jurnalistul Politiken Morten Skærbæk

ADVERTISEMENT

În timp ce pompierii încercau din răsputeri să stingă flăcările care se manifestau din ce în ce mai violent, oficialii danezi au încercat să salveze operele de artă care se aflau în clădire, potrivit mirror.co.ok.

Aceștia au reușit să recupereze din clădirea în flăcări mai multe tablouri și obiecte de o importanță istorică deosebită.

ADVERTISEMENT

Având în vedere amploarea cu care se manifesta incendiul, polițiștii din capitala Danemarcei au decis să blocheze traficul în zonă.

„Traficul către orașul de pe Knippelsbro este blocat. Ne așteptăm ca zona să fie izolată pentru o perioadă mai lungă de timp, încurajează utilizatorii drumurilor să găsească rute alternative”, au transmis reprezentanții Poliției din Copenhaga.

ADVERTISEMENT

Clădirea istorică a Bursei de Valori datează încă din anul 1625 și era una dintre cele mai vechi și impozante din oraș.

Aceasta se afla într-un amplu proces de renovare și în interiorul ei erau montate foarte multe schele, ce au făcut foarte grea misiunea pompierilor de a stinge flăcările care au cuprins cu repeziciune acoperișul.

„Este o nebunie, n-am mai văzut în viața mea un incendiu atât de mare. Incendiul a crescut, din ce în ce mai grav, pare că se extinde pe o parte mai mare a clădirii”, a transmis un alt reporter Politiken, Lars Dahlager.

ADVERTISEMENT