News

Incendiu în zona Obor din București. Un apartament a luat foc. Patru persoane au fost transportate la spital. Update

Un apartament din zona Obor din București a luat foc duminică dimineață. Trei persoane primesc îngrijiri medicale. Locatarii au fost evacuați
14.04.2024 | 11:13
Incendiu în zona Obor din Capitală Sursa foto: ISUBIF
ADVERTISEMENT
14-04-2024
08:13

Incendiul a fost stins

Pompierii care au intervenit la incendiul din zona Obor din București au reușit să stingă flăcările, au anunțat reprezentanții ISUBIF.

Duminică, în jurul orei 08.00, a fost solicitată intervenția pompierilor ISUBIF, după ce într-un apartament situat la etajul trei al unui bloc, în care locuiește o familie cu doi copii, a izbucnit un incendiu.

Incendiu în zona Obor din București

Potrivit reprezentanților salvatorilor, patru persoane au fost transportate la spital și alte trei primesc îngrijiri medicale, în urma incendiului izbucnit într-un bloc P+8, situat pe Bulevardul Gara Obor din Capitală.

ADVERTISEMENT

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament la etajul 3, pe Bulevardul Gara Obor, sectorul 2, municipiul București.

La sosirea forțelor, incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și cu degajări de fum, în interiorul apartamentului, cu extindere la fațada clădirii. Fumul s-a degajat pe casa scării și a pătruns în apartamentele locatarilor de la etajele superioare.

ADVERTISEMENT

S-a procedat la evacuarea unor locatari prin exteriorul clădirii, folosind autoscara. În acest moment sunt trei persoane asistate medical la ambulanțele SMURD.

Au fost alertate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, 2 autospeciale de descarcerare şi 5 ambulanțe SMURD”, a informat ISU București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași surse, casa scării a fost afectată de fum și de temperatura ridicată. ”Până la acest moment patru persoane au fost transportate la spital și alte 5 persoane sunt evaluate la locul intervenției”, au mai precizat reprezentanții ISUBIF.

Toate cele patru persoane au fost transportate la spital din cauza expunerii la fum. Este vorba despre un bărbat de 76 de ani, care a fost transportat la Spitalul Pantelimon, o femeie de 45 de ani și o alta de 64 de ani, care au fost duse la Spitalul Floreasca și un băiat în vârstă de 14 ani, transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu, au mai precizat reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Două linii STB, afectate de intervenția pompierilor

STB a informat că, din cauza incendiului, troleibuzele liniilor 69 și 85 circulă deviat, la capătul de linie Arena Națională. Traficul este restricționat pe Bulevardul Gării Obor.

”Troleibuzele liniilor 69 și 85 circulă deviat, la capătul de linie Arena Națională. Cauza: trafic restricționat pe bd. Gării Obor (incendiu)”, se arată în informarea STB.

ADVERTISEMENT