News

Incendiu de proporții la o clădire de birouri din Moscova. Patru persoane au ajuns la spital. Video

Un incendiu puternic a izbucnit vineri, 3 iunie, la o clădire de birouri din Moscova, capitala Rusiei. Patru persoane au ajuns la spital pentru a primi îngrijiri în urma evenimentului.
03.06.2022 | 17:25
Incendiu de proportii la o cladire de birouri din Moscova Patru persoane au ajuns la spital Video
Un nou incendiu în Moscova. Focul a izbucnit la o clădire de birouri din Moscova. Sursa foto: colaj Fanatik / Twitter
ADVERTISEMENT

Un incendiu de proporții a afectat vineri o clădire de birouri din Moscova. Aproape 200 de pompieri s-au luptat mai multe ore să stingă flăcările.

Un nou incendiu în Moscova. Focul a izbucnit la o clădire de birouri din Moscova

Conform informațiilor din presa internațională, flăcările au izbucnit la intrarea principală și s-au extins rapid, prin izolație, la etajele superioare.

ADVERTISEMENT

A fost afectată o suprafață de circa 1.000 metri pătrați. Incendiului i s-a atribuit nivelul maxim de complexitate.

Autoritățile au mobilizat rapid peste 180 de pompieri, zeci de vehicule și trei elicoptere pentru a se lupta cu incendiul din vestul capitalei Rusiei.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui eveniment, patru persoane, printre care un oficial de top din serviciul de urgență, au ajuns la un spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Serghei Zheltov, șeful filialei din Moscova a Ministerului pentru Situații de Urgență din Rusia, a suferit un infarct în timp ce conducea eforturile de combatere a incendiului.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un pompier și alte două persoanele care se aflau în interiorul clădirii în momentul izbucnirii incendiului au fost rănite, scrie ABC News.

Ce spune presa din Rusia despre cauzele incendiului

Ministrul rus pentru situații de urgență, Alexander Kurenkov, numit recent în funcție, s-a deplasat la fața locului pentru a supraveghea eforturile de stingere a focului.

ADVERTISEMENT

Adjunctul său, Ilia Denisov, a declarat că aproximativ 1.000 de persoane au fost evacuate din centrul de afaceri. El le-a spus reporterilor că nu au existat morți în urma incendiului și că pompierii au verificat întreaga clădire pentru a se asigura că nimeni nu este prins.

Autoritățile nu au menționat o posibilă cauză a incendiului. Site-urile din Rusia au scris că un scurtcircuit ar fi cea mai probabilă cauză.

În urmă cu mai puțin de o lună, un alt incendiu uriaș a izbucnit în clădirea centrului de afaceri DM din Moscova, capitala Rusiei.

Nici atunci cauza nu a fost făcută publică de autorități. La fel ca în prezent, pe Twitter au fost publicate imagini cu o coloană de fum negru și gros la acoperișul clădirii.

ADVERTISEMENT
Tags: