News

Incendiu de vegetație în masivul Șureanu! Au ars patru hectare de teren.

Incendiu de vegetație în masivul Șureanu acolo unde au ars patru hectare de teren
15.08.2021 | 16:50
Incendiu de vegetatie in masivul Sureanu Au ars patru hectare de teren
ADVERTISEMENT

Din nefericire România nu a fost scutită de incendii. Vegetația s-a aprins în Munții Șureanu și peste patru hectare de teren au fost afectate de flăcări.

De remarcat că, inițial, flăcările au fost observate în județul Hunedoara, la granița cu județul Alba. A fost un prim semn bun pentru că alarma s-a dat în ambele locuri.

ADVERTISEMENT

Incendiu în masivul Șureanu!

Concret, atât pompierii din Alba cât și cei din Hunedoara au acționat imediat pentru localizarea și stingerea acestui incendiu de vegetație care a luat amploare.

Mai mulți martori au sunat disperați la numărul de urgență după ce au văzut flăcări și fum. La fața locului au fost trimise echipaje de intervenție.

ADVERTISEMENT

Până ca pompierii să ajungă, flăcările au cuprins vegetația uscată și o plantație de rășinoase, în apropierea Vârfului lui Petru, pe o suprafață de aproximativ patru hectare de teren, în Munții Șureanu.

Nu a durat mult până când incendiul a fost localizat de pompierii din Alba și cei din Hunedoara. Aceștia au acționat pentru stingerea focului cât mai repede posibil.

ADVERTISEMENT

Nu a fost singurul eveniment regretabil petrecut în jurul incendiilor. Astfel, un bărbat care participa ca voluntar la stingerea unui foc de pădure în judeţul Vâlcea a fost rănit grav după ce s-a răsturnat cu un ATV.

Acesta a fost preluat de un elicopter şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Sibiu. Conform datelor furnizate de Serviciul Naţional Salvamont, bărbatul s-a accidentat în timp ce participa la stingerea unui incendiu în munţii Latoriţei.

ADVERTISEMENT

ISU Vâlcea precizează că este vorba despre un bărbat de 42 de ani, care acţiona ca voluntar pentru stingerea incendiului şi care a căzut cu ATV într-o râpă, în zona Chica Lupului – Voineasa.

”Pentru extracţia acestuia şi acordarea îngrijirilor medicale la faţa locului au intervenit SMURD Brezoi, Serviciul de Ambulanţă Judeţean cu două ambulanţe din care una cu medic, elicopter SMURD Mureş, autorităţi locale şi personal salvamont.

Persoana a fost predată, semiconştientă, cu un traumatism toracic, traumatism cranio-cerebral. A fost stabilizat de  echipajul de pe elicopter care-l va transporta la UPU Sibiu”, precizează ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT
Tags: