News

Incendiu devastator în Oradea. Piața Cetate, cuprinsă de flăcări. Peste 50 de pompieri au intervenit. Video

18.07.2020 | 09:58
Incendiu devastator in Oradea Piata Cetate cuprinsa de flacari Peste 50 de pompieri au intervenit Video
ADVERTISEMENT

Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă la hala agroalimentară a Pieței Cetate din Oradea.

Timp de mai bine de două ore, peste 50 de pompieri militari au intervenit pentru stingerea acestuia.

ADVERTISEMENT

Focul a cuprins o zonă extrem de extinsă a pieței, de peste 1.600 de metri pătrați, iar cauza incendiului urmează să fie stabilită de anchetatori.

Incendiu puternic la Piața Cetate din Oradea

Oradea a fost în alertă în noaptea de vineri spre sâmbătă. Peste 50 de pompieri militari au acționat ore bune pentru stingerea unui incendiu produs la hala agroalimentară din Piața Cetate, din municipiul Oradea.

ADVERTISEMENT

Din informațiile oferite de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bihor, incendiul a fost anunţat la 112 în jurul orei 2.00, la hala agroalimentară din Piaţa Cetate din municipiul Oradea fiind trimiși peste peste 50 de pompieri militari.

”Apelul prin Sistemul Unic 112 a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” la ora 01.51, moment în care la fața locului au fost mobilizate de urgență echipajele de pompieri din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea și ale Gărzii 1 Mai.

ADVERTISEMENT

În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregii hale, pe o suprafață de aproximativ 1600 de metri pătrați.

Pentru gestionarea operativă a evenimentului a fost crescută capacitatea operațională la nivelul Detașamentului 1 Oradea, fiind activată totodată grupa operativă a inspectoratului”, informează maior ISU Crișana, Camelia Roșca, conform Bihon.

ADVERTISEMENT

Posted by Sergiu Letea on Friday, July 17, 2020

Incendiul, stins abia după ora 4:30

Pompierii din cadrul detașamentului trimis la locul deflagrației s-au luptat timp de aproximativ două ore si 35 de minute cu focul extrem de puternic.

Conform sursei citate, cei 56 de pompieri militari coordonați în teren de inspectorul șef, colonel Caba Sorin Mihai, au acționat cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă și trei autoscări pentru localizarea și lichidarea incendiului, respectiv pentru protecția unei alte hale situate în apropiere și a tarabelor din piață.

”Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire”, a mai transmis Roșca.

ADVERTISEMENT
Tags: