News

Incendiu devastator la o hală din Dej. A fost transmis mesajul prin sistemul RO-ALERT

Reprezentanții ISU Cluj au transmis joi că o hală din Dej a fost afectată de un incendiu violent. Spațiul aparține unui operator economic care produce cauciucuri.
12.05.2022 | 14:30
Incendiu devastator la o hala din Dej A fost transmis mesajul prin sistemul ROALERT
Fumul negru și dens a impus avertizarea populației prin mesaj RO-ALERT. Foto: ISU Cluj
ADVERTISEMENT

Pompierii clujeni au intervenit pentru stingerea incendiului, iar la fața locului au ajuns 4 autospeciale de stingere, 3 autoscări și o ambulanță SMURD. Având în vedere amploarea incendiului, au mai fost alocate o autospecială de stingere de la ISU Bistrița-Năsăud și două cisterne.

Incendiu foarte violent la hala din Dej

Operațiunile de stingere desfășurate au fost solicitante pentru forțele de intervenție, din cauza violenței incendiului. În cele din urmă, o parte din structura halei s-a prăbușit.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT pentru protecția populației din zonă. Din fericire, până la ora redactării știrii, nu au existat persoane care să necesite îngrijiri medicale. Printre altele, pompierii au încercat să împiedice propagarea flăcărilor la o hală din apropiere.

Incendiu devastator la o hală din Dej. A fost transmis mesajul prin sistemul RO-ALERT
Fumul negru și dens a impus avertizarea populației prin mesaj RO-ALERT. Foto: ISU Cluj

Jurnaliștii de la dejeanul.ro au notat că incendiul de la fabrica din parcul industrial din Dej a fost semnalat in jurul orei 12:00. Prima oară s-a anunțat la 112 că ard mai multe cauciucuri. Când pompierii au ajuns la fața locului, focul se manifesta generalizat.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu au existat victime

În momentul sosirii pompierilor flăcările se manifestau cu violenţă. La faţa locului au fost dislocate patru autospeciale pentru stins incendii, trei autoscări şi un echipaj SMURD.

Au fost solicitate o autospecială pentru stins incendii din cadrul Detaşamentului Beclean a ISU Bistriţa Năsăud şi două cisterne cu apă ale Primăriei municipiului Dej. Preventiv a fost dislocat la faţa locului şi un echipaj SMURD, iar până în aceste momente nu au fost persoane care să solicite consult medical”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

ADVERTISEMENT

Conform ultimelor informații ale presei locale, flăcările au afectat fabrica IMM din Parcul Industrial Dej, situată pe strada Henri Coandă. Pompierii care acționează pentru stingerea focului au transmis că în ciuda eforturilor depuse, focul s-a propagat atât de rapid încât acum există pericolul prăbușirii totale a halei.

Tags: