News

Incendiu în Sectorul 5 al Capitalei. Patru case, cuprinse de flăcări

Pompierii ISUBIF, solicitați în Sectorul 5 pentru un incendiu care a afectat patru case. Incendiul se manifestă la nivelul acoperișurilor
02.12.2023 | 00:23
Incendiu in Sectorul 5 al Capitalei Patru case cuprinse de flacari
Incendiul se manifestă la nivelul acoperișurilor Sursa foto: ISUBIF
ADVERTISEMENT

Pompierii au fost solicitați, vineri, pentru stingerea unui incendiu produs la un grup de patru locuinţe situate pe Intrarea Hereşti din sectorul 5 al Capitalei. S-a realizat un dispozitiv circular de intervenţie şi se acţionează pentru localizarea incendiului, potrivit ISUBIF.

Incendiu în Sectorul 5 al Capitalei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF) a informat că au fost alertate 11 autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, două autospeciale de intervenție şi salvare la înălţime şi o ambulanţă SMURD.

ADVERTISEMENT

“Incendiul se manifestă la nivelul acoperișurilor pe o suprafață totală de aproximativ 300 metri pătraţi. În podurile locuinţelor sunt depozitate materiale combustibile.

Două persoane cu atac de panică asistate medical, fără a fi transportate la spital”, mai informează ISUBIF.

ADVERTISEMENT

Incendii cu victime de Ziua Națională

Pompieri ISU din județele Giurgiu și Harghita au intervenit vineri în cazul unor incendii produse în locuințele unor persoane vârstnice. În județul Giurgiu, un bărbat de 71 de ani a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului, iar în cazul incendiului din Harghita, un bărbat de 93 de ani a ajuns la spital după ce a inhalat fum.

“ISU Giurgiu a fost solicitat în această seară să intervină pentru stingerea unui incendiu în localitatea Valea Dragului. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Staţiei Mihăileşti şi Punctului de Lucru Greaca cu două autospeciale de stingere şi un echipaj SAJ.

ADVERTISEMENT

Salvatorii ajunşi la faţa locului au constatat că un bărbat în vârstă de 71 de ani suferise arsuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corpului, motiv pentru care în sprijin a fost solicitată şi o Unitate de Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu.

Un bărbat în vârstă de 93 ani, din Miercurea-Ciuc, a ajuns la spital vineri seara după ce a inhalat fum degajat într-un incendiu care a izbucnit la locuinţa sa, pompierii fiind sesizaţi de către vecini, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Harghita, bărbatul a fost asistat medical la faţa locului de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, după care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea-Ciuc, pentru îngrijiri medicale suplimentare. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la o lumânare.

Pentru lichidarea incendiului au intervenit două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Miercurea-Ciuc, cu două autospeciale de stingere.

ADVERTISEMENT
Tags: