News

Incendiu în Craiova. La fața locului au intervenit patru autospeciale și două ambulanțe SMURD

Două persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu produs la o casă din Craiova. Primele investigații arată că focul a pornit de la o lumânare nesupravegheată.
24.04.2022 | 17:55
Incendiu in Craiova La fata locului au intervenit patru autospeciale si doua ambulante SMURD
Două persoane au ajuns la spital în urma acestui incendiu. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj au intervenit pentru a stinge un incendiu produs la o locuință din Craiova, notează Pro TV.

Două persoane au ajuns la spital

Deși acest incendiu nu s-a soldat cu pierderi de vieți omenești, trebuie subliniat faptul că ambulanțele care au fost trimise la fața locului au transportat două persoane la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

ADVERTISEMENT

După cum arată informațiile de la fața locului, cele două persoane au fost intoxicate cu fumul produs de incendiul care le-a distrus locuința.

Este vorba despre un bărbat de 42 de ani și o femeie de 72 de ani, care prezentau semnele unei intoxicații cu fum.

ADVERTISEMENT

Incendiul a avut loc la o locuință aflată pe strada Potelu din Craiova și se crede că ar fi fost declanșat de o lumânare care nu a fost supravegheată.

Pentru a stinge incendiul și a evita extinderea acestuia la clădirile din jur, la fața locului au fost trimise patru autospeciale cu apă și spumă. În plus, au mai intervenit două ambulanțe ale SMURD și o autoscară.

ADVERTISEMENT

În ciuda eforturilor făcute de pompieri, casa și două anexe ale gospodăriei au fost distruse de flăcări.

O altă tragedie în Harghita

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita anunță că în dimineața zilei de 24 aprilie un incendiu a dus la moartea unui bărbat de 53 de ani din comuna Lupeni.

ADVERTISEMENT

În urma unui apel la numărul unic de urgență, la fața locului au fost trimise un echipaj de pompieri și unul de ambulanță. Atunci când au ajuns la fața locului au descoperit un incendiu care ardea mocnit.

Investigațiile făcute la fața locului sugerează că, în acest caz, incendiul ar fi fost provocat de o țigară aprinsă.

“Echipajul de pompieri militari ajuns la fața locului a identificat o persoană decedată, bărbat, 53 ani, intoxicată cu fum. Cel mai probabil, bărbatul a adormit cu țigara aprinsă. În casă ardea mocnit patul și podeaua. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului”, au transmis reprezentanții ISU Harghita

ADVERTISEMENT