News

Incendiu devastator într-un hotel din Kazahstan. 13 persoane și-au pierdut viața

Tragedie în Kazahstan, în urma unui incendiu uriaș izbucnit, joi dimineața, într-un hotel. 13 oameni au fost găsiți morți.
30.11.2023 | 17:54
Incendiu devastator intrun hotel din Kazahstan 13 persoane siau pierdut viata
Incendiu devastator într-un hotel din Kazahstan. Foto Profimedia Images
ADVERTISEMENT

Incendiu devastator într-un hotel, în urma căruia 13 oameni și-au pierdut viața. Tragedia s-a petrecut joi dimineața, 30 noiembrie 2023, în orașul Alamtî, din sud-estul Kazahstanului. 72 de persoane se aflau în imobil.

Incendiu devastator într-un hotel din Kazahstan

Apelul către forțele de intervenție a venit la primele ore ale dimineții de joi. Focul a izbucnit în subsolul clădirii cu trei niveluri. Oamenii legii spun că la subsol și la primul nivel funcționa un hotel.

ADVERTISEMENT

Peste 70 de persoane se aflau în imobil atunci când a fost dată alarma privind incendiul. 59 dintre acestea au reușit să se autoevacueze. Din păcate, 13 oameni au avut altă soartă, ei fiind găsiți morți în interiorul clădirii.

Conform primelor date transmise de Departamentul Situațiilor de Urgență, persoanele și-au pierdut viața în urma intoxicației cu monoxid de carbon, notează AFP. Pompierii au reușit să stingă flăcările după aproximativ o oră.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu se știe în ce circumstanțe a izbucnit incendiul violent. Autoritățile desfășoară cercetări, fiind deschisă o anchetă pentru a se afla în ce împrejurări s-a produs acest eveniment tragic.

Zeci de oameni au murit într-un incendiu produs în Vietnam

Un eveniment similar a avut loc în luna septembrie în Hanoi, capitala Vietnamului. Un incendiu uriaș s-a produs într-un bloc în care locuiau 150 de oameni, în urma căruia au fost ucise zeci de persoane.

ADVERTISEMENT

Clădirea respectivă avea zece etaje și se afla într-o zonă foarte aglomerată. 70 de oameni au fost salvați, printre aceștia fiind și un copil, care a fost efectiv aruncat din clădire pentru a scăpa din incendiu.

„Autoritățile au salvat aproximativ 70 de persoane, au transferat 54 de persoane la spital, între acestea afându-se zeci de morți. Este un incendiu de o gravitate extremă”, anunța presa vietnameză.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor, clădirea era închisă fără o cale de evacuare. Astfel, unele dintre victime care au încercat să scape nu au putut ieși din interior. Pompierii au lichidat incendiul după ore întregi în care s-au luptat cu flăcările.

ADVERTISEMENT