News

Incendiu la bordul unei nave aflate în rada Portului Sulina. Echipajul a refuzat să părăsească vasul

Echipajul format din 16 marinari ai unei nave sub pavilion Sierra Leone a refuzat să părăsească vasul în urma unui incendiu care a cuprins sala motoarelor
02.03.2024 | 12:02
Incendiu la bordul unei nave aflate in rada Portului Sulina Echipajul a refuzat sa paraseasca vasul
Incendiu la bordul unei nave din Portul Sulina. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un incendiu a avut loc vineri, 1 martie, la bordul unei nave, sub pavilion Sierra Leone, aflate în rada Portului Sulina. Autoritățile române au declanșat o operațiune de salvare, însă echipajul navei a refuzat să părăsească vasul, reușind în cele din urmă să stingă incendiul.

Incendiu la bordul unei nave din Portul Sulina

Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare a transmis sâmbătă dimineața că, în cursul zilei de vineri, 1 martie, a desfășurat o intervenție în rada Portului Sulina după ce nava Princess Mariam, aflată sub pavilion Sierra Leone, a anunțat un incendiu în sala motoarelor.

ADVERTISEMENT

„În cursul zilei de 01.03.2024, Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) a fost solicitată să intervină la nava Princess Mariam, aflata in rada portului Sulina, deoarece a fost raportat un incendiu la bord, în sala motoarelor. La bordul navei Princess Mariam, sub pavilion Sierra Leone se află echipajul format din 16 persoane”, se arată în comunicatul ARSVOM.

Agenția precizează că, după primirea apelului de urgență, a trimis nava de salvare Sar Apollo pentru a acorda primul ajutor şi pentru a prelua cele 16 persoane ale echipajului. ARSVOM precizează însă că, atunci când nava sa a ajuns la Princess Mariam, cei 16 marinari aflați la bord au refuzat să părăsească vasul.

ADVERTISEMENT

„Echipajul navei Princess Mariam a refuzat să părăsească nava. Sar APOLLO a stat în asistenţă până la ora 23:00, când Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) a dispus întoarcerea acesteia la bază”, se mai arată în comunicatul agenției.

Potrivit sursei citate, marinarii aflați la bord au reușit să stingă incendiul, autoritățile române lăsând pe poziţie remorcherul Sulina2, pentru a recupera echipamentul de stingere a incendiilor. ARSVOM a mai precizat că nava Sar Apollo s-a întors la bază şi a acostat în Portul Sulina puțin după miezul nopții.

ADVERTISEMENT

Al doilea incident grav petrecut în rada Portului Sulina

Incidentul de vineri este al doilea incident serios petrecut în rada Portului Sulina în ultimele luni, chiar dacă nu s-a soldat cu răniți, iar pagubele materiale nu par să fie semnificative. În luna septembrie a anului trecut însă o explozie a avut loc la bordul unei nave, sub pavilion Togo, aflate în rada aceluiași port.

Nava comercială, aflată la circa șapte mile marine est de Sulina, avea un echipaj format din 12 marinari. În urma exploziei a fost necesară evacuarea întregului echipaj, marinarii fiind transportați, cu ajutorul unei nave ARSVOM, la Spitalului Judeţean din Tulcea.

ADVERTISEMENT

Din fericire însă, niciunul dintre marini nu a fost în stare gravă, dintre cei 12, doar unul, de origine siriană, rămânând sub observație medicală, însă și acesta cu răni minore. „Este vorba despre un cetăţean sirian care prezintă o durere abdominală uşoară şi o contuzie la braţul drept. El rămâne în continuare în UPU”, declara atunci managerul spitalului din Tulcea.

ADVERTISEMENT