News

Incendiu la un spital Covid-19 din Irak. Bilanțul deceselor a crescut la 66. Update

A avut loc un nou incendiu la un spital Covid-19 din Irak. Bilanțul deceselor a crescut la 66
13.07.2021 | 15:30
Incendiu la un spital Covid19 din Irak Bilantul deceselor a crescut la 66 Update
ADVERTISEMENT
13-07-2021
12:31

Numărul deceselor a crescut, ajungând la 66

Oficialii din sănătate au transmis că numărul pesoanelor care și-au pierdut viața în incendiul devastator a ajuns la 66. Mai mult, alte peste 100 de oameni sunt răniți, transmite Reuters.

Între timp, o mulțime furioasă s-a strâns lângă morga oraşului Nassiriya. Oamenii așteaptă să primească trupurile rudelor. Aproximativ 21 de corpuri sunt carbonizare și nu au fost încă identificate.

„Niciun răspuns rapid la incendiu, pompieri insuficienţi. Bolnavii au ars de vii. Este un dezastru,” a declarat Mohammed Fadhil. Bărbatul aștepta să ridice trupul fratelui său.

Și medicii au lansat acuzații. Aceștia au precizat că spitatului îi lipsea un sistem de aspersoare și nu era dotat nici măcar cu o simplă alarmă de incendiu.

Flăcările au izbucnit în seara zilei de luni, într-o unitate Covid-19 din spitalul Al-Hussein, din orașul sudic Nassiriya. Respectiva secție avea 70 de paturi.

Din primele informații, potrivit unor surse din cadrul departamentului sanitar al provinciei, incendiul ar fi fost provocat de explozia unor tuburi de oxigen. Scenariul este copia fidelă a tragediei din această primăvară, când un spital din Bagdag a fost devastat de flăcări.

ADVERTISEMENT

Incendiu la un spital Covid-19 din Irak. În tragedie au pierit cel puțin 52 de oameni. Video

Haydar al-Zamili, purtătorul de cuvânt al autorităţilor sanitare locale, a declarat pentru AFP că bilanțul provizoriu a scos la iveală cel puțin 52 de morți și 22 de răniți.

„Victimele au murit de arsuri şi căutările continuă,” a mai spus oficialul. Acesta a transmis și că există temeri că oameni ar putea încă să fie captivi în interiorul clădirii și se fac eforturi pentru a-i găsi.

ADVERTISEMENT

Mustafa al-Kazimi, prim-ministrul din Irak, a convocat de urgență miniștrii și responsabili pentru securitate, în cursul nopții trecute. Cabinetul său a transmis că se vor analiza cauzele şi consecinţele incendiului.

S-a declarat stare de urgență în provincia Dhi Qar, de care aparține orașul Nassiriya. Managerul unității medicale și şeful apărării civile au fost interogați de oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Mai multe înregistrări video ale tragediei au apărut pe rețelele de socializare. Din imagini se poate observa un fum gros ieșind din clădire și haosul din jurul unității medicale.

Tragedii trase la indigo în Irak

Sute de oameni din tot orașul s-au strâns în jurul spitalului Al-Hussein din Nassiriya, în încercarea de a da o mână de ajutor.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor transmise de surse din cadrul serviciilor medicale, aproximativ 20 de persoane au fost evacuate din clădirea în flăcări.

Incendiul este o copie fidelă al celui produs în luna aprilie, când țara a fost lovită de o tragedie de proporții.

La momentul respectiv un spital Covid – 19 din capitala Irakului a luat foc. În incendiu au pierit mai mult de 80 de persoane.

ADVERTISEMENT
Tags: