News

Incendiu puternic la mansarda unui complex studențesc din Timișoara. Zeci de persoane evacuate. Video

Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineața la mansarda unui complex studențesc din Timișoara. Zeci de persoane au fost evacuate și mai multe echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea focului.
13.03.2022 | 08:17
Incendiu puternic la mansarda unui complex studentesc din Timisoara Zeci de persoane evacuate Video
Zeci de tineri evacuați după un incendiu la mansarda unui complex studențesc din Timișoara. Sursa foto: captură Opinia Timișoarei / Facebook
ADVERTISEMENT

Incendiu puternic raportat duminică dimineață la mansarda unui bloc din Complexul Studențesc din Timișoara.

Zeci de persoane evacuate după un incendiu la mansarda unui complex studențesc din Timișoara

Din primele informații, incendiul a fost anunțat în dispeceratul ISU Banat cu puțin înainte de ora 7. Pompierii au fost chemați să intervină după ce mansarda unui bloc din Complexul Studențesc a fost cuprinsă de flăcări.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns mai multe echipaje ale pompierilor, dar și 8 mașini de ambulanță. Presa locală scrie că mai multe persoane ar fi fost fost intoxicate cu fum, iar una a făcut un atac de panică.

Întreaga clădirea a fost complet cuprinsă de fum, iar zeci de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor, notează Tion.ro.

ADVERTISEMENT

ISU anunță evacuarea a 60 de persoane

ISU Timiș anunță că salvatorii au evacuat 60 de persoane și au activat grupa operativă. Din fericire nu s-au înregistrat victime. Toți locatarii aflați în imobil au ieșit în stradă la timp.

”Am fost informați de producerea unui incendiu la mansarda unui bloc de patru etaje pe strada Mehadia, nr 12, Timișoara. A fost alertat Detașamentul 1 și Detașamentul 2, acestea deplasându-se cu toate forțele la locul intervenției. Incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 1300 mp.

ADVERTISEMENT

Primele echipaje ajunse la fata locului au constituit echipe de căutare salvare, acestea evacuând un număr de aproximativ 60 de persoane.

La ora 07:00 a fost activata grupa operativă. În urma informațiilor primite de la echipajele din teren, au fost alertate echipaje de la toate subunitățiile ISU.

ADVERTISEMENT

Forte participante: 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, 11 autospeciale de stingere, 2 Autoscări, 5 SMURD, 2 SAJ, 4 ofițeri, 56 subofițeri”, au transmis reprezentanții ISU.

Cei de la ISU au revenit cu un comunicat și au anunțat că incendiul a fost lichidat în jurul orei 8:12. Flăcările au distrus însă complet mansarda blocului. În acest moment, salvatorii lucrează pentru identificarea focarelor ascunse.

ADVERTISEMENT
Tags: