News

Incendiu puternic în Ucraina. O conductă de petrol s-a spart, există oameni răniți. Video

Din primele date, se pare că a fost vorba de o explozie urmată de incendiu puternic. Ce transmit autoritățile din Ucraina
30.09.2023 | 22:11
Incendiu puternic in Ucraina O conducta de petrol sa spart exista oameni raniti Video
Incendiu puternic în Ucraina. O conductă de petrol s-a spart. Foto: Facebook Vitorio Ceban
ADVERTISEMENT

Un incendiu puternic a izbucnit, în Ucraina, sâmbătă seara, 30 septembrie. Din primele date furnizate de autoritățile de la Kiev, a fost vorba de o explozie urmată de un incendiu de proporții, după ce o conductă de petrol s-a spart.

Incendiu puternic în Ucraina, după ce o conductă de petrol s-a spart

Incidentul grav a avut loc în jurul orei 17:00, într-o localitate din districtul Nadvirna. Serviciile de urgență au anunțat că există oameni răniți. Conform informațiilor preliminare, este vorba de trei persoane, potrivit AFP, citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Totodată, petrolul s-a răspândit pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. „La ora locală 17:00 (14:00 GMT), lângă satul Strymba, din districtul Nadvirna, s-a rupt o conductă de petrol (150 de milimetri în diametru)”, au anunțat reprezentanții Serviciului naţional de urgenţă din Ucraina.

În zona respectivă au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenții. Deocamdată, nu se știe exact în ce circumstanțe s-a produs evenimentul. Cert este că incendiul se manifestă la o distanță considerabilă, de câteva sute de kilometri, de prima linie de luptă cu soldații din Moscova.

ADVERTISEMENT

170 de oameni au murit, după o explozie la o benzinărie din Nagorno Karabah

O explozie puternică s-a produs, în urmă cu doar câteva zile, în regiunea Nagorno Karabah, disputată de Armenia și Azerbaidjan, la o benzinărie. Cel puțin 170 de oameni au murit după această tragedie.

Persoanele care se aflau în zona respectivă erau civili care fugeau de teama trupelor azere, potrivit AFP, dorind să părăsească regiunea. Inițial, autoritățile anunțaseră că sunt 69 de morți și 290 de răniți. Ulterior, bilanțul a fost actualizat fiind covârșitor.

ADVERTISEMENT

„Rămăşiţe de corpuri umane de la 170 de persoane au fost găsite până în prezent (…). Acestea au fost predate Biroului de analize medico-legale”, au anunțat autoritățile.

Oamenii au vrut să fugă după ce armata azeră a recucerit regiunea Nagorno Karabah. Cei mai mulți intenționau să ajungă în Armenia. Se așteaptă ca aproximativ 10.000 de locuitori să părăsească zona.

ADVERTISEMENT

“Dacă nu sunt create condiţii adecvate pentru ca armenii din Nagorno-Karabah să trăiască în casele lor şi dacă nu există mecanisme eficiente de protecţie împotriva epurării etnice, creşte probabilitatea ca armenii din Nagorno-Karabah să considere exilul din patria lor ca fiind singura modalitate de a-şi salva vieţile şi identitatea“, a transmis premierul armean Nikol Pashinyan, după victoria anunțată de Azerbaidjan.

ADVERTISEMENT