News

Video. Incendiul de la noul terminal al Aeroportului Craiova a fost stins. Flăcările au pornit dintr-o hală. Update

Operațiune de stingere a incendiului la aeroportul din Craiova. Pompierii s-au luptat mai multe ore să salveze hală afectată.
18.03.2024 | 14:10
Video Incendiul de la noul terminal al Aeroportului Craiova a fost stins Flacarile au pornit dintro hala Update
Incendiu puternic la hala Aeroportului Craiova. Materialele de construcție de la noul terminal sunt cuprinse de flăcări. Sursa foto: Colaj foto / reporter24.ro
ADVERTISEMENT
18-03-2024
22:36

Incendiul de la Aeroportul din Craiova, lichidat. Care sunt pagubele

ISU Dolj a anunțat că incendiul de la Aeroportul Craiova a fost localizat și ulterior lichidat. Focul a afectat o hală de 100 mp, unde au fost raportate pagube de ordin material.

“La incendiul din municipiul Craiova, Aeroportul International Craiova ard materiale de constructie (polistiren) in interiorul halei, cu degajare puterinica de fum. Incendiul este localizat. Incendiul este lichidat. A ars in interiorul unei hale pe o suprafata de aprox 100 mp si s-au degradat 150 mp tocarie si geam termopan”, anunță ISU Dolj.

Reprezentanții aeroportului mai spun că focul nu a afectat desfășurarea operațiunilor aeroportuare. ”Pagubele rezultate în urma acestui incident cad exclusiv în sarcina constructorului de pe șantier”, a explicat Sorin Manda, director general al aeroportului internațional Craiova, pe Facebook.

Cauzele incendiului de luni din Craiova sunt scânteile unui aparat de sudură utilizat cu neglijență de muncitorii aflați pe șantier, în aeroport.

Un incendiu violent a izbucnit în cursul zilei de luni la o hală situată în incinta aeroportului din Craiova, unde au fost afectate materiale de construcție. Conform declarațiilor pompierilor, nu s-au înregistrat victime.

Incendiu violent la Aeroportul Craiova

Conform comunicatului emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj, echipele de intervenție intervin cu mai multe autospeciale pentru a stinge incendiul la aeroportul Craiova. La momentul actual, se desfășoară operațiuni cu patru autospeciale echipate cu apă și spumă, două ambulanțe SMURD, dar și alte autospeciale.

ADVERTISEMENT

„În acest moment se intervine cu patru autospecaiale de lucru cu apă şi spumă, două ambulanţe SMURD, o autospecială de lucru la înălţime pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-o hală din extinderea aeroportului Craiova”, potrivit ISU DOLJ.

Ard materialele de construcție pentru noul terminal

Aceștia au subliniat că incendiul afectează materiale de construcție, inclusiv polistiren, în interiorul halei, generând o densă fumigenă. Echipele de pompieri au reușit să stingă flăcările într-un interval de timp scurt.

ADVERTISEMENT

În incinta halei, aproximativ 100 de metri pătrați au fost afectați de incendiu, însă nu s-au înregistrat victime umane în urma acestui incident.

„A ars în interiorul unei hale pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi şi s-au degradat 150 de metri pătraţi tocărie şi geam termopan”, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Zoborurile nu au fost afectate

Sorin Manda, directorul Aeroportului Internațional Craiova, a comunicat că funcționarea aeroportului nu a fost perturbată de incendiul care a izbucnit în zona de construcție a noului terminal, conform reporter24.ro.

Potrivit lui Manda, echipele de intervenție ale Aeroportului Internațional Craiova au răspuns la un incendiu izbucnit în zona de construcție a noului terminal. Flăcările au afectat materiale de construcție depozitate în apropierea clădirii în construcție, ca urmare a neglijenței lucrătorilor.

ADVERTISEMENT

„Au ars materiale de construcții aflate în fața clădirii noului terminal, din cauza scânteilor unui aparat de sudură utilizat cu neglijență de muncitorii aflați pe șantier.

Focul nu a afectat desfășurarea operațiunilor aeroportuare. Pagubele rezultate în urma acestui incident cad exclusiv în sarcina constructorului de pe șantier”, a spus Sorin Manda, după cum arată reporter24.ro.

El a subliniat că incendiul nu a perturbat activitățile aeroportuare și că daunele survenite din acest incident sunt responsabilitatea constructorului care lucrează pe șantier.

ADVERTISEMENT