News

Incendiu puternic la o școală din Arad, în timpul orelor. Zeci de elevi și profesori s-au autoevacuat

Un incendiu puternic s-a produs joi, 20 aprilie, la o școală din Arad. Incidentul, raportat în timpul orelor. Zeci de elevi și profesori s-au autoevacuat.
20.04.2023 | 10:39
Incendiu puternic la o scoala din Arad in timpul orelor Zeci de elevi si profesori sau autoevacuat
Incendiu puternic la o școală din Arad. Zeci de elevi și profesori s-au autoevacuat, pompierii intervin. Sursa foto (ilustrativ): IGSU
ADVERTISEMENT

Joi, 20 aprilie, chiar în timpul orelor, un incendiu puternic a izbucnit la o şcoală din localitatea Socodor, judeţul Arad. Zeci de elevi şi profesori s-au autoevacuat. Pompierii intervin pentru a stinge flăcările.

Incendiu puternic la o școală din Arad. Zeci de elevi și profesori s-au autoevacuat, pompierii intervin

Din primele informații, focul de la Şcoala Generală din localitatea Socodor a avut ca punct de pornire o grindă din podul clădirii. În acest loc, pompierii  militari ai Detaşamentului Ineu – Garda 2 Chişineu-Criş intervin cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 10:30, Incendiul a fost localizat și lichidat la nivelul grinzii. Această construcție era încorporată în perete și în imediata apropiere a coșului de fum de pe clădire.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime în urma acestui incendiu. Copiii, profesorii și toți angajații unității de învățământ s-au autoevacuat rapid din calea flăcărilor.

ADVERTISEMENT

”Personalul instituției de învățământ și elevii s-au autoevacuat în condiții de siguranță – aproximativ 50 de persoane. Incendiul se manifesta la nivelul unei grinzi din podul clădirii. Intervenția este în dinamică”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Incendiu și la o școală din Constanța, luna trecută

Un incident similar a fost înregistrat în România în urmă cu doar o lună. Pe 10 martie, un incendiu puternic a izbucnit la o școală din Constanța. Aici, sute de elevi și profesori au fost evacuați. Pompierii au deplasat mai multe autospeciale la fața locului.

ADVERTISEMENT

Cauza evenimentului grav de luna trecută a fost reprezentantă de un panou electric defect. La fața locului au fost trimise atunci mai multe echipaje medicale de prim ajutor și mai multe autospeciale de pompieri de la ISU.

”S-au autoevacuat 734 de copii și 24 de profesori. Intervenim cu 2 mașini de stingere, o autoscară, o descarcerare și 2 smurd b și o autospecială victime multiple”, transmitea ISU Dobrogea.

ADVERTISEMENT

Nu s-au raportat victime. A fost un singur copil de 9 ani și alte două persoane care au avut nevoie de asistență medicală după ce au suferit atacuri de panică. Nimeni nu a avut nevoie de spitalizare. Incendiul a fost lichidat rapid de pompieri.

ADVERTISEMENT
Tags: