News

Incendiu puternic la un depozit de vopseluri din Dâmbovița. A fost emis mesaj Ro-Alert Video

Un incendiu puternic, cu degajări intense de fum, a izbucnit sâmbătă la un depozit de vopseluri din localitatea Ciocănești, din județul Dâmbovița
25.11.2023 | 16:01
Incendiu puternic la un depozit de vopseluri din Dambovita A fost emis mesaj RoAlert Video
Incendiu puternic la o hală din județul Dâmbovița. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit mai multe autospeciale ale ISU, iar din cauza degajărilor intense de fum autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din zonă în vederea luării măsurilor de autoprotecție.

Incendiu la un depozit de vopseluri din Dâmbovița

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă după-amiază la un depozit de vopseluri și alte materiale inflamabile aflat în centrul localității Ciocănești, din județul Dâmbovița. Pentru stingerea incendiului autoritățile au trimis patru autospeciale de intervenție dar și o ambulanță, în cazul în care apar victime.

ADVERTISEMENT

Potrivit ISU Dâmbovița, Garda de Intervenție Răcari acționează cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă iar Detașamentul de Pompieri Titu intervine cu două autospeciale de stingere cu apă. „Intervenție în cazul unui incendiu produs la o hală cu panouri sandwich în localitatea Ciocănești.

Garda de Intervenție Răcari acționează cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, Detașamentul de Pompieri Titu intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, iar Garda de Intervenție Cornești participă cu o ambulanță SMURD”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, în momentul în care echipajele de pompieri au sosit la fața locului au observat că întreaga hală fusese cuprinsă de flăcări. „La sosirea echipajelor de intervenție acestea au constatat faptul că incendiul se manifestă generalizat, cu degajări mari de fum. Misiunea este dinamică”, mai precizează cei de la ISU Dâmbovița care au subliniat că nu sunt victime.

În condițiile în care hala, în care erau depozitate recipiente cu vopseluri și alte materiale flamabile, este amplasată în centrul localității Ciocănești, iar incendiul a degajat un fum dens, autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert pentru populația din zonă. O casă din apropierea halei a fost evacuată de către echipajele de intervenție sosite la fața locului.

ADVERTISEMENT

Mesaje Ro-Alert emise la incendii

La incendiile puternice autoritățile avertizează populația din zonele afectate prin mesaje Ro-Alert. Aceasta pare să fie procedura în aceste cazuri, dacă ne uităm la cele mai recente astfel de evenimente. Spre exemplu, la începutul acestei luni un mesaj Ro-Alert a fost emis pentru locuitorii orașului Ploiești.

Aceștia au fost sfătuiți să închidă geamurile și ușile după ce un incendiu puternic a izbucnit la groapa de gunoi din oraşul Boldeşti Scăieni, aflat la câțiva kilometri de municipiul Ploiești. Cinci autospeciale de intervenţie aparţinând  ISU Vălenii de Munte, Mizil, Ploieşti au intervenit la incendiul ce a avut loc în noaptea de 1 spre 2 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Cu o săptămână înainte, în data de 25 octombrie, locuitorii din Gheorgheni au fost și ei avertizați prin mesaje Ro-Alert după un incendiu izbucnit la o hală de producţie fibră de sticlă din localitate. Șase echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere cu spumă au intervenit la incendiul ce cuprinsese hala fabricii și care se întinsese deja pe o suprafață de 300 metri pătrați.

La fel, la începutul lunii octombrie, locuitorii din localitatea Ungheni, judeţul Mureş, au fost și ei avertizați prin mesaje Ro-Alert după ce un incendiu puternic a cuprins o hală din localitate unde erau depozitate deșeuri și alte mase plastice. Incendiul se manifesta cu degajări intense de fum, și cuprinsese o suprafață de 700 metri pătrați.

ADVERTISEMENT
Tags: