News

Incendiu pe A1 București – Pitești. Un TIR a luat foc. Traficul, blocat

Incident raportat luni dimineață pe Autostrada A1 București - Pitești. Un TIR a luat foc în direcția de mers către Capitală. Traficul a fost blocat pentru lichidarea flăcărilor.
17.01.2022 | 09:50
Incendiu pe A1 Bucuresti  Pitesti Un TIR a luat foc Traficul blocat
ADVERTISEMENT

Mobilizare importantă a echipelor de intervenție, luni dimineață, pe A1 București – Pitești, după ce un TIR a fost cuprins de flăcări.

Incidentul s-a petrecut pe sensul către Capitală, iar Centrul Infotrafic al Poliției Române preciza în jurul orei 8 că traficul va fi restricționat aproximativ 15 minute pe prima bandă pentru acțiunea de lichidare a incendiului.

ADVERTISEMENT

Incendiu pe A1 București – Pitești. Un TIR a luat foc. Traficul, blocat

Un TIR plin cu saci cu materiale de construcţii a luat foc, luni dimineaţă, pe Autostrada A1 Pitești-București, pe sensul către Capitală, în dreptul localității Cireșu, la kilometrul 100.

Din cauza acestui eveniment, circulație a fost blocată şi s-a reluat pe un singur fir. S-a intervenit la locul accidentului cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

ADVERTISEMENT

La locul accidentului s-a format o coloană de maşini de câţiva kilometri. Zeci de minute s-a circulat cu viteză redusă din cauza fumului dens, astfel că s-au format coloane de maşini.

Din primele informaţii, nu sunt victime la locul incidentului, însă un echipaj SMURD este acolo.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române ”informează că un incendiu a avut loc la semiremorca unui ansamblu auto pe Autostrada A1 pe sensul Pitești către București, la kilometrul 100, în zona localității Cireșu, județul Argeș. Evenimentul nu s-a soldat cu victime.

ADVERTISEMENT

Vehiculul se află pe banda de urgență. Circulația este restricționată aproximativ 15 minute pe prima bandă pentru acțiunea echipajelor ISU de lichidare a incendiului”, se anunța pe site-ul Poliție Române.

Probleme și pe alte drumuri din țară

Tot luni dimineață au fost probleme și în județul Olt. Poliția Română informează că traficul a fost oprit aproximativ 15 de minute, pe DN 65 Slatina – Pitești, în zona localității Valea Mare, unde au loc manevre pentru repunerea pe carosabil și tractarea unei autoutilitare răsturnate.

ADVERTISEMENT

Centrul Infotrafic mai anunță că vizibilitatea este diminuată la 200 metri, din cauza ceții, pe Autostrada A3 Câmpia Turzii – Nădășelu, între kilometrii 0 – 22 și 36 – 58, precum și pe tronsonul Târgu Mureș – Chețani.

În condiții de ceață se circulă și pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 47 și 69.

”Recomandăm rularea cu viteza adaptată condițiilor de trafic, creșterea distanței de siguranță între autovehicule și folosirea corespunzătoare a luminilor din dotarea autovehiculelor. Evitați să opriți în mod nejustificat pe benzile de circulație sau pe banda de urgență”, anunță autoritățile.

ADVERTISEMENT