News

Incendiu violent la Porțile de Fier 1. Mobilizare majoră de forțe pentru stingerea flăcărilor

Incendiu violent la Porțile de Fier 1, în județul Mehedinți, izbucnit joi seara. Zeci de pompieri se află la fața locului.
01.02.2024 | 22:08
Incendiu violent la Portile de Fier 1 Mobilizare majora de forte pentru stingerea flacarilor
Incendiu violent la Porțile de Fier 1. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Incendiu violent la Porțile de Fier 1, în localitatea Gura Văii, din județul Mehedinți. Un apel la 112 a anunțat, în cursul nopții de joi, izbucnirea focului la un transformator electric al Hidrocentralei.

Incendiu violent la Porțile de Fier 1

Pompierii din Mehedinți au transmis că incendiul a fost unul puternic, manifestându-se violent, cu flacără deschisă. La fața locului au ajuns patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și o ambulanță SMURD.

ADVERTISEMENT

În sprijinul salvatorilor au ajuns pompieri din Dolj, Gorj, Caraș-Severin și Timiș. Potrivit primelor informații, se pare că nu sunt victime. „La acest moment, nu ar fi persoane surprinse.

În sprijinul echipajelor mehedințene s-a dispus suplimentarea forțelor de intervenție cu 1 autospecială de stingere de la ISU Caraș-Severin, 2 autospeciale de stingere de la ISU Dolj, 1 autospecială de stingere de la ISU Gorj și 1 autospecială cu pulbere de la ISU Timiș”, transmite ISU Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Din fericire, datorită mobilizării majore de forțe, incendiul a fost localizat la scurt timp de la izbucnirea lui. Astfel, pompierii au reușit să țină flăcările sub control și să elimine riscul extinderii acestora la vecinătăți.

Incendiu în curtea Spitalului Robănescu după ce un transformator a explodat

Un incendiu puternic, care a izbucnit tot din cauza unui transformator, s-a produs în iulie 2023 în curtea Centrului de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu, din București.

ADVERTISEMENT

Flăcările violente s-au extins la două mașini aflate în apropiere. De asemenea, 110 copii cu dizabilități și personalul medical au fost evacuați de salvatori, deoarece spitalul era inundat de fum și exista pericolul propagării la unitatea medicală.

Pacienții au fost transferați la Spitalul Marie Curie din Capitală, în timp ce zeci de ambulanțe și pompieri au intervenit în zona solicitării. Din fericire, nu au fost persoane rănite în urma acestui incident nefericit.

ADVERTISEMENT

„Spitalul a fost evacuat inclusiv copiii, aceștia au fost transferați la Marie Curie. Alertate 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD”, informa ISU București-Ilfov, la momentul respectiv.

 

ADVERTISEMENT
Tags: