Life

Încep filmările pentru producția lui Țăndărică! Un milionar celebru se ocupă de tot

Peste doar câteva săptămâni încep filmările pentru producția la care Ovidiu Lipan Țăndărică va colabora cu afaceristul milionar Bobby Păunescu.
03.10.2023 | 15:30
Incep filmarile pentru productia lui Tandarica Un milionar celebru se ocupa de tot
Ovidiu Lipan Țăndărică și Bobby Păunescu încep filmările pentru producția biografică închinată maestrului / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Filmările vor începe la Washington, odată cu un concert susținut de cel mai mare baterist român, Ovidiu Lipan Țăndărică. Pe 18 octombrie, la Kennedy Center, va avea loc evenimentul care, practic, dă startul filmărilor pentru filmul biografic Țzăndărică.

Ovidiu Lipan Țăndărică, erou de film

Conform Realitatea TV, concertul pe care îl va susține Ovidiu Lipan Țăndărică este deja ”sold-out”. Evenimentul, sub numele de Spirit of Romania, va însemna și debutul filmărilor pentru lungmetrajul biografic Tzăndărică. Filmările sunt coordonate de producătorul, regizorul și scenaristul Bobby Păunescu.

ADVERTISEMENT

„Vor fi copii care vor juca viața mea de când aveam 8 ani, 10 ani, 12 ani, 14, 16 și 18 ani. Eu voi avea un rol foarte mic. Va fi un exponent la tot ce înseamnă curentul Flower Power, libertatea occidentală și hippie și cum s-a trăit și a fost înțeles prin prisma unui artist care a vrut să devină cunoscut. Asta a și făcut, performanță. Plecarea lui din țară și întoarcerea și cu momente importante din acea perioadă.

Vom avea actori tineri, vrem să dăm șansă generației tinere de actori. Este un film care să documenteze într-un mod artistic acea perioadă. Se lucrează la scenografie, la tot ce înseamnă actori, la toate perioadele. Nu va fi ușor. Este un proiect care se va întinde pe o perioadă lungă. Va trebui să facem performanță. Va fi un film care să poată fi prezentat la Cannes”, spunea Ovidiu Lipan Țăndărică pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ce vom vedea în filmul construit în jurul lui Ovidiu Lipan Țăndărică

Conform declarațiilor făcute de celebrul baterist, filmul îi va spune povestea vieții. Iar cum Ovidiu Lipan Țăndărică are o carieră care se întinde de-a lungul a cinci decenii și acoperă perioada de înflorire a rock-ului, povestea va fi una ”garnisită” de întâmplări de tot felul.

”Va oferi un punct de vedere despre cum mișcarea “Flower Power” a fost trăită în spațiul ex-comunist. Sunt toate premisele pentru ca această producție să se bucure cel puțin de succesul pe care producțiile în care am fost implicat sa le aibă din partea publicului”, ne-a dezvăluit Bobby Păunescu când a anunțat producția.

ADVERTISEMENT

„Mă bucur mult să colaborez cu Bobby iar entuziasmul din partea lui atunci când i-am propus să facem acest film împreună mă face să cred că o să fie un succes. Eu și Bobby Păunescu ne-am întâlnit și am ajuns la același consens. Asta și-a dorit și dânsul.

Un film care să proiecteze și să educe generația nouă, de după ’90, să le dăm un imbold de a recunoaște istoricul și partea interesantă a acelor ani în care mulți dintre ei nici nu pot să își imagineze că asta s-a întâmplat în România”, spunea și Ovidiu Lipan Țăndărică.

ADVERTISEMENT

Țăndărică, simbol al rock-ului românesc

Născut acum 70 de ani, Ovidiu Lipan Țăndărică este considerat cel mai mare baterist al României. Provenit dintr-o familie de muzicieni, artistul a fost pasionat, încă din copilărie, de tobe. Iar rezultatul este deja unul știut: a devenit cea mai cunoscută figură a bateriei.

Colaborarea lui cu Phoenix, după ce a lucrat alături de alte trupe celebre din acele momente, l-a făcut și mai celebru. Fugit din România, alături de restul trupei (cu excepția lui Mircea Baniciu), s-a stabilit în Germania unde a cântat alături și de alte formații.

ADVERTISEMENT