News

Începe producția celui de-al doilea vaccin rusesc contra COVID-19. Alte două seruri sunt în dezvoltare

27.10.2020 | 19:00
Incepe productia celui deal doilea vaccin rusesc contra COVID19 Alte doua seruri sunt in dezvoltare
ADVERTISEMENT

Rusia a anunțat marți că a demarat producția vaccinului EpiVacCorona, al doilea vaccin al său menit să combata pandemia de COVID-19.

Anna Popova, șefa agenției naționale de supraveghere epidemiologică Rospatrebnadzor, a declarat că producția în serie a vaccinului a început la Centrul de Cercetare de Stat pentru virologie și biotehnologii din Rusia, Vektor.

ADVERTISEMENT

Vaccinul se bazează pe materiale sintetice, astfel încât a treia fază sau testele post-înregistrare vor fi efectuate la persoanele cu vârsta de 65 de ani, spre deosebire de primul, Sputnik V, a cărui înregistrare pe 11 august a fost prima de acest gen la nivel global.

Alte două vaccinuri sunt în diferite faze de dezvoltare

Guvernul rus a anunțat la mijlocul lunii octombrie că 40.000 de voluntari vor participa la testele clinice ale acestui vaccin, inclusiv 150 de peste 60 de ani, scrie Deutsche Welle.

ADVERTISEMENT

„Centrul de Stat pentru Cercetări Biotehnologice din Novosibirsk a înregistrat astăzi al doilea vaccin pentru coronavirus, care se numește EpiVacCorona. Este, fără îndoială, un obiectiv important pe care l-ați atins, dragi prieteni. Vă mulțumesc mult pentru munca, eforturile și talentul vostru”, declara președintele Vladimir Putin în cadrul unei conferinței de presă pe care a susținut-o pe 14 octombrie.

Rusia dezvoltă, de asemenea, un al treilea vaccin la Centrul Științific Federal „M.P.Chumakov” pentru Cercetarea și Dezvoltarea Preparatelor Imunobiologice, din Sankt Petersburg. Acesta a intrat în a doua fază de testare pe 19 octombrie,  și se intenționează, de asemenea, începerea producției imediat ce va fi înregistrat.

ADVERTISEMENT

În plus, Popova a anunțat că Centrul de cercetare și dezvoltare al Institutului de vaccinuri și seruri din Sankt Petersburg dezvoltă un al patrulea vaccin.

Cu 1.547.774 de cazuri acumulate, Rusia este astăzi a patra țară din lume în ceea ce privește numărul cazuri de pozitive cu noul coronavirus după Statele Unite, India și Brazilia.

ADVERTISEMENT

Din 19 octombrie, toți locuitorii din Moscova trebuie să își înregistreze numerele de telefon înainte de a putea intra în baruri și cluburi de noapte pentru a controla răspândirea coronavirusului, dar Kremlinul a anunțat că nu intenţionează să introducă noi măsuri de ‘lockdown’ pentru a ţine sub control răspândirea coronavirusului, în ciuda bilanțului record de infectări şi decese.

ADVERTISEMENT