Sport

Începe sezonul 2021-2022 din NBA. Brooklyn Nets și LA Lakers visează la coroana celor de la Milwaukee Bucks

În noaptea de marți spre miercuri ia startul sezonul 2021-2022 din NBA, unul în care se revine la formatul inițial al competiției după încetarea restricțiilor de Covid-19.
18.10.2021 | 22:48
Incepe sezonul 20212022 din NBA Brooklyn Nets si LA Lakers viseaza la coroana celor de la Milwaukee Bucks
În noapte de marți spre miercuri are startul sezonul 2021-2022 din NBA, unul în care se revine la formatul inițial al competiției după încetarea restricțiilor de Covid-19. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Va fi un duel pasionant pentru supremație în care noul superstar al baschetului, Giannis Antetokounmpo, campion cu Milwaukee în sezonul precedent, va trebui să reconfirme că este cel mai bun jucător al momentului.

Din fericire, americanii au scăpat de problemele grave cauzate de pandemia de coronavirus și partidele se vor putea disputa în afara unei bule, așa cum a fost sezonul trecut, iar structurca campionatului revine la ce era odată.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2021-2022 din NBA începe la Milwaukee

Primul meci din sezonul 2021-2022 al NBA se va disputa Fiserv Forum din Milwaukee, acolo unde campioan Bucks primește vizita lui Brooklyn Nets, formația cotată cu cele mai mari șanse la câștigarea titlului.

Tot în noapte de marți spre miercuri, în Staples Center, formația celui mai mediatizat baschetbalist al momentului, Los Angeles Lakers, va întâlni marea rivală din California, Golden State Warriors. Acestea sunt practic cele patru formații văzute de specialiști ca mari favorite la trofeu.

ADVERTISEMENT

Odată cu revenirea la sistemul clasic, sezonul regulat se va disputa în perioada 19 octombrie – 10 aprilie 2022. Între 12 și 15 aprilie vor avea loc partidele de baraj pentru a se stabili ultimele echipe calificate în play-off. Play-off-ul propriu-zis va avea loc în perioada 16 aprilie – 30 mai, iar marea finală își va disputa jocurile între 2 și 19 iunie.

LA Lakers și Brooklyn Nets, cele mai bine cotate

În ciuda faptului că este campioana în exercițiu și beneficiază de aportul lui Giannis Antetokounmpo, bine secondat de Jrue Holyday, Milwaukee Bucks nu este văzută de specialişti decât cu a treia şansă la câştigarea titlului.

ADVERTISEMENT

Şi asta pentru că din pole position pleacă Brooklyn Nets. Avându-l pe banca tehnică pe strategul Steve Nash, Brooklyn are un lot de vis din care se disting marile vedete Kevin Durant, James Harden, Kyrie Irving (pentru moment nu poate să joace) și LaMarcus Aldrige.

Imediat în spatele celor de la Nets se află Los Angeles Lakers cu LeBron James și Anthony Davis în prim plan. După un sezon ratat, echipa lui Frank Vogel speră din nou să prindă finala NBA, mai ales că lângă cele două mari vedete se mai află jucători cu mare experiență precum Carmelo Anthony, Rajon Rondo sau Russell Westbrook.

ADVERTISEMENT

Stephen Curry, în căutarea perioadei de glorie

Însă, din lupta la titlu nu ar trebui scoasă nici Golden State Warriors, cu cinci titluri consecutive între 2015 și 2019. Conduși de pe banca tehnică de Steve Kerr, californienii merg tot pe mâna magicianului Stephen Curry, care va fi secondat de Draymond Green, Andre Iguadola și Klay Thompson.

Surprinde foarte mult absența dintre favorite a finalistei de anul trecut, Phoenix Suns. Deși nu este văzută cu mari șanse să repete performanța, formația din Arizona are în lot un Chris Paul care poate oferi adevărate momente de magie, dar și o încredere absolută colegilor. Așadar, nu e exclusă o nouă surpriză

Cândva forțe în NBA, formații precum Philadelphia 76ers, Boston Celtics, Chicago Bulls, New York Knicks sau San Antonio Spurs sunt acum cotate cu șanse minime la câștigarea trofeului. Ultimele într-o astfel de ierarhie a specialiștilor sunt Orlando Magic, Oklahoma City Thunder, Houston Rockets, Detroit Pistons și Cleveland Cavaliers.

Scandalul vaccinărilor în NBA

Vorbeam mai devreme de starurile celor de la Brooklyn Nets, însă este bine de știut faptul că Kyrie Irving a fost exclus din lot pe o perioadă nedeterminată deoarece a refuzat să se vaccineze împotriva Covid-19, lucru impus de oficialii NBA pentru toți jucătorii.

Motivul pentru care baschetbalistul care câștigă 33.000.000 de dolari pe sezon refuză vaccinarea nu este din motive sanitare, ci pentru că vrea să fie un simboș: ”Nu e anti-vaccinare. E supărat pentru că lumea își pierde locul de muncă din cauza faptului că e obligată să se vaccineze. Cei nevaccinați nu mai au dreptul de a munci, în unele locuri!”, susțin apropiații săi.

Tocmai amenințarea cu suspendarea și pierderea unei sume uriașe de bani l-a făcut pe Andrew Wiggins de la Golden State Warriors să se vaccineze, însă acesta a fost extrem de supărat că a fost obligat să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT