News

Începe simularea pentru Bacalaureat 2021! Prima proba scrisă, Limba şi literatura română

22.03.2021 | 08:01
Incepe simularea pentru Bacalaureat 2021 Prima proba scrisa Limba si literatura romana
ADVERTISEMENT

Începe simularea pentru Bacalaureat 2021! Mai exact, prima probă, cea scrisă la Limba și literatura română are loc luni, 22 martie, la ora 9:00. Vă readucem aminte că anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus nu a mai avut loc simularea.

Anul acesta, vor susţine simulări numai elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, respectiv a XIII-a. De remarcat că accesul elevilor în şcoli este permis până la ora 8:30.

ADVERTISEMENT

Ca de fiecare dată, în clasă se deschid plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat, potrivit procedurii oficiale de desfăşurare a probelor de la simulare.

Start joc la simularea pentru Bacalaureat 2021!

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare din probele simulării Bacalaureatului pentru elevii clasei a XII-a/a XIII-a este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui candidat.

ADVERTISEMENT

Pentru cadrele didactice venirea la şcoală are loc în intervalul 07:00-07:30, dacă sunt membre ale comisiei de evaluare. Profesorii asistenţi vin la ora 8:00, iar profesorii evaluatori vin la ora 14:00.

În şcolile aflate în localităţi în carantină, simulările de BAC 2021 pot fi reprogramate, dar nu mai târziu de 15 mai. Interesant este că elevii şcolilor din localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 6 la o mie de locuitori vor putea susţine cu prezenţă fizică simulările examenelor naţionale după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai.

ADVERTISEMENT

Totodată, unităţile de învăţământ pot decide ca, în zilele în care au loc simulări ale examenelor naţionale, cursurile celorlalte clase să se desfăşoare online.

“De asemenea, pentru asigurarea protecţiei sanitare, unităţile de învăţământ vor putea decide, în funcţie de infrastructură, ca, în zilele în care se organizează simulări ale examenelor naţionale, activitatea celorlalte clase să se desfăşoare online, indiferent de scenariul de organizare şi desfăşurare a cursurilor valabil în zilele respective.

ADVERTISEMENT

Ordinul de Ministru se va publica în cursul zilei de azi în Monitorul Oficial”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

ADVERTISEMENT