Fotbal international

Informații de ultimă oră din Italia. Președintele Federației de fotbal a anunțat când s-ar putea relua Serie A

24.03.2020 | 18:33
Informatii de ultima ora din Italia Presedintele Federatiei de fotbal a anuntat cand sar putea relua Serie A
ADVERTISEMENT

Italia este cea mai lovită țară din Europa în urma pandemiei de coronavirus. Peste 60.000 de persoane sunt contagiate, peste 6000 este numărul morților și nu se întrevăd prea multe lucruri bune în viitor.

Ultimele detalii asupra datei când se va relua campionatul în Italia: „Și 20 mai ar fi bine!”

În aceste condiții este greu de spus dacă și când campionatul de fotbal se va relua. Echipele din Serie A și-ar fi dorit să înceapă din această săptămână pregătirile, dar situația existentă este de așa natură încât rând pe rând toate echipele au renunțat.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă vreuna dintre ipotezele 3, 7 sau 10 mai pentru reînceperea sezonului ar putea fi valabile, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina a răspuns: “Şi 20 mai ar fi bine, evaluând impactul perioadei asupra calendarului internaţional. […]

Gabriele Gravina, președintele federației, a vorbit și despre varianta cu play-off

Ar însemna ca în acest interval (n.r. până pe 20 mai) să putem oferi populaţiei impulsul emoţional de care are nevoie pentru a-şi relua cursul normal al vieţii”, a declarat Gravina pentru cotidianul italian Il Giornale.

ADVERTISEMENT

Președintele Federației a avansat și varianta de play-off, care a fost însă respinsă. “A fost propunerea mea, nu a avut succes şi am luat act de ea.

Cei care au responsabilităţi trebuie să se comporte aşa cum trebuie în această perioadă, pentru că nu ne putem permite să oferim imaginea unui sector devorat de controverse interne, viziuni opuse, cel puţin toate prin ameninţări cu apeluri ”

ADVERTISEMENT

Cluburile din Serie A nu au fost ferite de infecțiile cu coronavirus. Juventus, Sampdoria, Fiorentina și Verona se află în această situație.

Trei cazuri cu coronavirus la campioana Juventus

De la Juventus cei infectați sunt fundașul Daniele Rugani cu iubita sa, mijlocașul francez Blaise Matuidi și vedeta argentiniană Paulo Dybala cu iubita sa.

ADVERTISEMENT

Cei mai mulți jucători cu probleme sunt însă la Sampdoria, cinci cazuri, urmată de Fiorentina, unde avem trei jucători infestați. Situația nu pare a fi una cu soluții în viitorul apropiat, iar pierderile cluburilor din Serie A sar deja de 850 milioane euro.

ADVERTISEMENT