News

Incident aviatic în Rusia. Un avion cu 150 de pasageri la bord a rămas fără un motor în timpul zborului

150 de pasageri au trecut prin clipe de groază, marți, după ce un avion al companiei ruse Aeroflot a avut o defecțiune tehnică.
25.07.2023 | 22:37
Incident aviatic in Rusia Un avion cu 150 de pasageri la bord a ramas fara un motor in timpul zborului
Incident aviatic în Rusia. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Incident aviatic în Rusia care putea avea urmări tragice, produs, marți, în jurul orei 15:00, în timpul unei curse de la Soci la Moscova. 150 de pasageri, aflați într-un avion al companiei Aeroflot, au trecut prin clipe de groază.

Incident aviatic în Rusia. O aeronavă a rămas în pană de motor

Potrivit agenției TASS, care prezintă informațiile furnizate de serviciile de urgență, a fost constată o defecțiune tehnică în timpul zborului. Mai exact, avionul Boeing 737 ar fi rămas fără motorul stâng, în timp ce era la o altitudine de 11.500 de metri.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, aeronava a reușit să aterizeze în siguranță pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Deocamdată, nu se cunoaște cauza care a dus la defecțiunea tehnică ce a pus în pericol viețile oamenilor.

Pe canalul Telegram „Aviatorscina” au apărut detalii cu privire la incident. Potrivit informațiilor publicate aici, semnalul de urgență a fost declanșat la două ore și jumătate de la decolare.

ADVERTISEMENT

Comandantul avionului cu 150 de pasageri la bord a anunțat defecțiunea motorului stâng. Acesta a hotărât, de urgență, coborârea de la 11.500 de metri la 7.000 de metri, potrivit sursei citate.

„Aeronava a aterizat în siguranţă la ora 15:25, ora Moscovei. Cauza defecţiunii motorului este în curs de stabilire”, au transmis reprezentanții agenției TASS, în cursul acestei zile, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Numărul incidentelor aviatice din Rusia, în creștere

Site-ul independent The Insiser, din Rusia, amintește că de la jumătatea anului 2022, a crescut semnificativ numărul incidentelor aviatice în această țară. De exemplu, în primele 7 zile ale acestui an, în ianuarie, au avut loc zilnic astfel de evenimente.

Potrivit specialiștilor, cauza ar fi reprezentată de controlul necorespunzător al calității pieselor. După izbucnirea războiului din Ucraina, piesele au fost achiziționate „din India şi alte ţări prietene fără să existe vreo certificare a pieselor”, conform The Insider.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Rusia a obținut în 2022 un „steguleț roșu” de la Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (OACI), parte din ONU, fiind tras un semnal de alarmă cu privire la problemele privind performanța în materie de siguranţă.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: