Life

Ce au descoperit inspectorii vamali în bagajele unor pasageri pe Aeroportul Henri Coandă. Erau ascunse în interiorul hainelor

Surpriza imensă pe care au avut-o inspectorii vamali de la Aeroportul Henri Coandă atunci când au căutat în bagajele unor pasageri care veneau din Istanbul.
21.02.2023 | 18:53
Ce au descoperit inspectorii vamali in bagajele unor pasageri pe Aeroportul Henri Coanda Erau ascunse in interiorul hainelor
Ce au descoperit inspectorii vamali de la Otopeni în valizele unor pasageri. Foto: Inquam/ Octav Ganea/ Unsplash
ADVERTISEMENT

Inspectorii vamali din cadrul Biroului de Frontieră Otopeni Călători – Direcţia Regională Vamală au avut parte de o surpriză de proporții atunci când au căutat printre bagajele unor călători care veneau în țara noastră din Istanbul.

Surpriză pentru inspectorii banali de la Aeroportul Henri Coandă. Ce se afla ascuns printre bagajele unor pasageri

Cine spune că viața unui inspector vamal este plictisitoare se înșală amarnic. Uneori, obiectele pe care pasagerii decid să le ia cu ei sunt surprinzătoare, iar unele situații par desprinse direct din scenariile de film

ADVERTISEMENT

Printr-o experiență neașteptată au trecut de curând și persoanele care lucrează în cadrul Biroului de Frontieră Otopeni Călători – Direcţia Regională Vamală, după ce au căutat prin bagajele unor pasageri care călătoreau din Turcia- țara lovită în ultima vreme de cutremure devastatoare. 

Astfel, în valizele cu pricina s-a găsit o adevărată comoară, la care nimeni nu s-ar fi așteptat: oamenii au încercat să aducă cu ei în România bijuterii care valorau nu mai puțin de 70.000 de euro- prețul cu care poate fi achiziționat un apartament în capitală.

ADVERTISEMENT

Bijuteriile cântăreau aproape un kilogram

Podoabele erau confecționate din metal prețios alb, 388,62 de grame, dar și din metal galben, 449,76 de grame, conform unui comunicat oficial trimis de reprezentanții Autorităţii Vamale Române.

„În data de 19.02.2023, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Otopeni Călători – Direcţia Regională Vamală Bucureşti, ca urmare a controlului efectuat asupra bagajelor de cală aparţinând unor pasageri care călătoreau din direcţia Istanbul, au descoperit 388,62 grame bijuterii confecţionate din metal galben şi 449,76 grame bijuterii confecţionate din metal alb.

ADVERTISEMENT

Pasagerii au fost selectaţi în vederea controlului vamal de pe culoarul verde ‘NIMIC DE DECLARAT’, aceştia având intenţia de a se sustrage controlului vamal.

Bijuteriile erau ascunse în diferite articole de îmbrăcăminte”, se arată în comunicatul transmis de Autoritatea Vamală Română, conform observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Bijuteriile ar fi ajuns să valoreze cei 70.000 de eruo, în cazul în care nu ar fi fost descoperite în timpul controlului de la aeroport și ar fi ajuns să fie vândute pe piață la preț de comercializare cu amănuntul al unui produs original.

ADVERTISEMENT