News

Incident grav în Suceava. Elev cu dizabilități, îndemnat de colegi să se arunce de la etaj

Un incident grav care se putea încheia cu o tragedie a fost semnalat la o școală din Suceava. Un elev cu dizabilități a fost îndemnat de colegi să se arunce de la etaj.
01.03.2023 | 16:00
Incident grav in Suceava Elev cu dizabilitati indemnat de colegi sa se arunce de la etaj
Elev cu dizabilități din Suceava, aproape de o tragedie. Ar fi fost îndemnat de colegi să se arunce de la etaj. Sursa foto: capturi adevărul.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un elev cu dizabilități de la o școală din Suceava a fost filmat în timp ce a ieșit pe geamul clasei de la etajul al II-lea. Copilul ar fi fost încurajat de câțiva colegi să se arunce de la înălțime. Instituția de învățământ a demarat o anchetă. Minorul este consiliat.

Elev cu dizabilități din Suceava, aproape de o tragedie. Ar fi fost îndemnat de colegi să se arunce de la etaj

Cazul de-a dreptul revoltător a fost semnalat la Colegiul Tehnic Samuil Isopescu din municipiul Suceava. Aici, un elev de clasa a X-a, recunoscut cu nevoi educaționale speciale, a ieșit pe geamul clasei, undeva la etajul II, și a ajuns la exterior, pe pervaz și pe perete.

ADVERTISEMENT

Întregul moment a fost filmat de alți tineri care învață la aceeași școală. Pe filmări se aude cum băiatul este îndemnat să se arunce de la înălțime. Miza: o pungă de pufuleți, scriu cei de la Adevărul.ro.

Se pare că tot incidentul ar fi pornit de la o provocare între băieți, spun martorii. Și mai trist este faptul că elevul cu nevoi educaționale speciale ar fi ținta glumelor făcute de colegii săi.

ADVERTISEMENT

Pe clipul video de câteva secunde, urcat și devenit viral pe un site de socializare, se vede cum copilul iese cu totul de pe una dintre ferestrele de la ultimul etaj al liceului. Stă aici câteva secunde, agățat de geam, după care intră înapoi în clasă.

Reacția școlii din Suceava

Profesoare Delia Irimia, cea care este și directoarea colegiului, a afirmat că incidentul a avut loc în pauza dintre 11.00 și 11.10. Aceasta mai spune că unitatea de învățământ a fost informată de incident de tot de colegi de-ai băiatului.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce au fost vizionate imaginile de pe camerele de supraveghere, în colegiu s-a demarat o anchetă. În prezent, elevul respectiv este consiliat psihologic. Conducerea școlii anunță că s-a discutat în aceste zile și cu părinții, dar și cu colegii săi.

Pus să explice aceste imagini, elevul în cauză a spus că a scăpat un telefon mobil pe geam și a ieșit pentru a recupera aparatul. Imaginile de pe camerele de supraveghere îl contrazic. Din ele nu reiese că ar fi scăpat ceva pe geam. Drept sancțiune, copilului i-a fost scăzută nota la purtare.

ADVERTISEMENT

Informați despre acest incident grav, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava au demarat propria anchetă. Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, Cezar Anuței, a afirmat, pentru sursa citată, că acest caz a fost raportat cu întârziere de către unitatea școlară. În prezent, inspectorii vor să vizualizeze imaginile surprinse de camerele de supraveghere din colegiu.

ADVERTISEMENT
Tags: