News

Incident la baza militară Mihail Kogălniceanu. Un soldat american a leșinat în timpul discursului ministrului Vasile Dîncu

Un incident nefericit a avut loc vineri în jurul prânzului la baza militară Mihail Kogălniceanu. Un soldat american a leșinat chiar în timpul discursului susținut de ministrul apărării, Vasile Dîncu.
08.04.2022 | 13:59
Incident la baza militara Mihail Kogalniceanu Un soldat american a lesinat in timpul discursului ministrului Vasile Dincu
Un soldat american a leșinat în timpul unei ceremonii de la baza Mihail Kogălniceanu. Sursa foto: captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Vineri, la baza Mihail Kogălniceanu, a avut loc ceremonia certificării Detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii care a sosit în România pentru a executa misiuni de poliție aeriană întărită.

Un soldat american a leșinat în timpul unei ceremonii de la baza Mihail Kogălniceanu

La eveniment au luat parte, printre alții, ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, și omologul său din Marea Britanie, Ben Wallace.

ADVERTISEMENT

Un incident nedorit a avut loc în timpul discursului susținut de șeful MApN. Unui soldat american i s-a făcut rău și a leșinat în timpul ceremoniei.

Imediat, acesta a fost luat de urgență cu targa de echipajul medical prezent la eveniment, informează Antena 3.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, tânărul cadru militar se află în afara oricărui pericol.

Incidentul de vineri amintește de un alt episod similar petrecut în România. În iulie 2020, la Cincu, unde președintele Klaus Iohannis lua parte la ceremonia de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, un alt cadru militar a leșinat chiar în apropierea șefului statului.

A fost vorba atunci de o tânără, cadru militar, care a avut nevoie de asistență din partea echipajului SMURD.

ADVERTISEMENT

Eveniment important găzduit vineri de baza Mihail Kogălniceanu

La finalul acestei săptămâni, 150 de militari britanici, piloți și personal tehnic au ajuns în România.

Detașamentul britanic, format din aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, împreună cu militarii Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele patru luni.

ADVERTISEMENT

Aceasta este cea de-a patra rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018 și 2021.

”Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și Forțele Aeriene Regale Britanice”, se arată într-un comunicat al MApN.

Evenimentul de vineri a inclus și o activitate demonstrativă de executare în comun a unei misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, la care au participat aeronave aparţinând Forțelor Aeriene Britanice, Forțelor Aeriene Italiene și Forțelor Aeriene Române.

ADVERTISEMENT