News

Incident nefericit în Timiș. Un trotinetist a fost rănit, după ce a plonjat într-o groapă cu beton proaspăt turnat

Accident grav în Lugoj. Un bărbat a fost rănit grav, după ce a intrat cu trotineta într-o groapă cu ciment proaspăt
28.02.2024 | 17:36
Incident nefericit in Timis Un trotinetist a fost ranit dupa ce a plonjat intro groapa cu beton proaspat turnat
Un bărbat a ignorat semnalizarea unei gropi proaspăt turnate cu ciment și a și-a căzut cu trotineta ea. Sursa foto: lugojinfo.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost grav rănit luni pe strada 20 Decembrie din Lugoj, în urma unui accident. Acesta a ignorat un semn de circulație care indica ocolirea zonei și a căzut cu trotineta într-o groapă cu ciment.

Trotinetist grav rănit

Luni, 26 februarie, pe strada 20 Decembrie din Lugoj, un bărbat a suferit răni grave în urma unui accident, după ce a ignorat semnalizarea din zona de lucrări efectuate de echipa Meridian 22. Incidentul a avut loc în timp ce angajații finalizau lucrările și se pregăteau să părăsească zona.

ADVERTISEMENT

Angajații Meridian 22 efectuaseră săpături pe stradă, acoperind ulterior gropile cu beton și urmând să finalizeze lucrarea cu un strat de asfalt în zilele următoare. În ciuda semnalizării clare care indica necesitatea ocolirii zonei, bărbatul aflat pe trotinetă a ignorat indicatoarele și a intrat în zona de lucru.

Un moment de neatenție putea să-i fie fatal

Martorii oculari au declarat că bărbatul a părut neatent, iar trotineta s-a oprit în buza primei gropi, aruncându-l apoi violent în cea de-a doua groapă.

ADVERTISEMENT

Lovitura a fost puternică, iar victima a fost rănită la față. Cu toate că fata acestuia era acoperită de sânge, a refuzat orice ajutor medical, preferând să se trateze singur acasă.

Norocul victimei a fost că cimentul proaspăt nu era încă întărit, limitând astfel impactul. Cu toate acestea, imaginile surprinse de o cameră de supraveghere arată gravitatea incidentului și lipsa de atenție a pietonului.

ADVERTISEMENT

Echipa de intervenție rapidă a Meridian 22 a acționat imediat pentru a acorda asistență și a semnaliza corespunzător zona. Autoritățile locale au demarat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele accidentului și a evalua respectarea normelor de siguranță în zona de construcție.

Creștere alarmantă a numărului de accidente cu trotinete

În decursul ultimilor trei ani, frecvența accidentelor cu implicarea trotinetelor s-a înmulțit an de an. În primele zece luni ale anului 2023, s-au raportat 1.865 de incidente în care au fost implicați utilizatori de trotinete (224 de persoane grav rănite și zece decese).

ADVERTISEMENT

Statisticile indică o amplificare a incidentelor în care trotinetele au fost implicate la nivel național, crescând de la 42 în 2018 la 2.218 în 2022, reflectând o creștere de peste 52 de ori în decursul ultimilor 5 ani, conform informațiilor furnizate de Poliția Română, în urma unei cereri de informare adresate de Agerpres.

ADVERTISEMENT