News

Incident pe calea ferată. O maşină a fost lovită de un tren de călători, o fată de 24 de ani a ajuns la spital

Un grav accident s-a produs duminică seara pe raza comunei vasluiene Tutova, unde un tren de călători a izbit în plin o maşină în care se aflau doi pasageri.
09.07.2023 | 22:20
Incident pe calea ferata O masina a fost lovita de un tren de calatori o fata de 24 de ani a ajuns la spital
Aşa arată maşina lovită de tren la Tutuva Foto: ISU Vaslui
ADVERTISEMENT

Un grav accident s-a petrecut duminică seara pe raza judeţului Vaslui, o maşină cu numere de Spania fiind lovită de tren la trecerea peste o linie de cale ferată fără bariere.

O fată de 24 de ani a fost spitalizată

Accidentul s-a produs pe raza comunei Tutova, iar maşina a fost lovită de trenul interRegio 1866, care circula pe ruta Galaţi – Iaşi. Autoturismul era condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna gălăţeană Buciumeni

ADVERTISEMENT

În maşină se mai afla o tânără de 24 de ani, care a fost rănită în urma accidentului, ea fiind  transportată la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad pentru evaluare si acordarea de îngrijiri medicale.

“În această seară, în jurul orei 19,25, se prezintă în Compartimentul de Primiri Urgente o pacienta de 24 de ani, din Ghidigeni, pasageră în dreapta, purtătoare de centură de siguranță.

ADVERTISEMENT

În urma coliziunii, pacienta este stabilă hemo-dinamic, conștientă, prezintă un traumatism al umărului drept, contuzie toracică și coloana cervicală.

În momentul de față este în curs de investigații medicale”, a declarat Ciprian Cosmin Feraru, managerul spitalului de la Bârlad, citat de publicaţia vremeanoua.ro. Călătorii din tren au fost şi ei evaluaţi, însă nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în urma incidentului a fost afectată şi circulaţia pe calea ferată. “Locomotiva trenului este avariată și, cel mai probabil, se așteaptă înlocuirea acesteia pentru ca pasagerii să ajungă în siguranță la destinație”, a transmis ISU Vaslui.

În urmă cu doar zece zile, tot pe calea ferată, dar în judeţul Vâlcea, maşină în care se aflau cinci persoane a fost lovită de un tren de călători, respectiv garnitura Regio Expres 2011 Caracal-Sibiu.

ADVERTISEMENT

O persoană a murit în urma respectivului accident, iar celelalte patru, doi adulţi şi doi copii, au fost rănite. “Echipajul SMURD Măciuca a preluat un pacient adult, bărbat, cu politraumatisme – cod roşu, care este transportat la UPU Vâlcea”, transmite ISU Vâlcea, dar medicii nu au mai putut face nimic pentr a-l salva.

 

ADVERTISEMENT
Tags: