News

O mașină a fost lovită din plin de tren, la Gura Humorului. Șoferul a ajuns în stare gravă la spital

O mașină a fost lovită de tren la Gura Humorului, însă șoferul a scăpat ca prin miracol cu viața, deși a ajuns în stare gravă la spitalul din localitate.
02.06.2023 | 13:38
O masina a fost lovita din plin de tren la Gura Humorului Soferul a ajuns in stare grava la spital
O mașină a fost lovită din plin de tren. Foto: ISU Suceava
ADVERTISEMENT

Accidentul s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată în Gura Humorului și se pare că șoferul nu a observat că trenul era aproape, astfel că mașina a fost lovită de tren. Autoritățile transmit că la fața locului au trimis o autospecială pentru descarcerare, alături de un echipaj SMURD al pompierilor militari.

O mașină a fost lovită de tren

Așadar, șoferul a ajuns la spital, vineri 2 iunie 2023, însă cei 40 de pasageri care se aflau în tren nu au avut de suferit. ”S-a înregistrat o singură victimă, respectiv şoferul autoturismului, neîncarcerată, conştientă şi cooperantă”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

ADVERTISEMENT

”Persoana rănită a fost monitorizată de către echipajul paramedical SMURD şi transportată la spital, pentru investigaţii suplimentare. În trenul implicat în accident, care circula pe relaţia Suceava – Ilva Mică, se aflau 40 de călători, dar niciunul nu a necesitat îngrijiri medicale”, mai transmit salvatorii, conform Nord Est News.

O adevărată tragedie, similară, a avut loc în urmă cu două zile, când o fată de 16 ani și alți 4 tineri au fost răniți după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren. Totul s-a produs în județul Teleorman, după ce șoferița nu a respectat semnalele acustice și luminoase de la trecerea de cale ferată.

ADVERTISEMENT

”Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Videle au constatat faptul că, în timp ce o tânără de 19 ani, din oraşul Videle, judeţul Teleorman, conducea un autoturism pe DJ 612, în comuna Botoroaga, din direcţia Merenii de Jos către intersectia cu DJ 503, în împrejurări care vor fi stabilite din cercetări, nu ar fi respectat semnalele acustice şi luminoase aflate în funcţiune, la trecerea la nivel cu calea ferată, dublă, şi ar fi fost lovită de locomotiva unei garnituri de tren, condusă de un bărbat de 53 de ani, din comuna Rusăneşti, judeţul Olt”, transmitea IPJ Teleorman în acel moment.

Victima decedată e o fată de 16 ani din comuna Mereni, Teleorman. O altă fată de 16 ani a fost rănită grav, în timp ce fata aflată la volan, alături de alți pasageri de 16 și 23 de ani au scăpat cu răni ușoare. Toate victimele sunt din orașul Videle, conform salvatorilor. Mecanicul spune că nu a putut să facă nimic pentru a evita impactul violent.

ADVERTISEMENT

Mecanicul de locomotivă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducătoarea auto nu a putut fi testată cu aparatul etilotest, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au mai transmis polițiștii, care fac acum cercetări pentru a afla cu exactitate cum s-a produs tragedia.

Totodată, în urmă cu două luni, o mașină care se deplasa pe podul spre Cioplea, în Brașov, între Predeal și Timișu de Sus, s-a prăbușit în fața unui tren ce călători. Conform IPJ Brașov, șoferul a pierdut controlul în timp ce încerca să traverseze pasajul. Singurul rănit în acest caz a fost șoferul mașinii, un tânăr în vârstă de 22 de ani.

ADVERTISEMENT

”Accidentul de circulație din localitatea Predeal a survenit în urma pierderii controlului șoferului asupra direcției de mers în timp ce circula pe un pasaj rutier peste calea ferată. Mașina atunci a sărit de pe pod și a ajuns pe platforma feroviară. Singurul rănit a fost conducătorul auto în vârstă de 22 de ani care a fost preluat de un echipaj medical”, transmitea ISU Brașov.

ADVERTISEMENT