Sport

A venit nota de plată după incidentele de la Feyenoord – Ajax! Număr record de arestări. Update

Incidente grave în semifinala Cupei Olandei dintre Feyenoord şi Ajax. Confruntarea a fost întreruptă în mai multe rânduri, din cauza fanilor şi a unei bătăi de pe teren.
07.04.2023 | 17:34
A venit nota de plata dupa incidentele de la Feyenoord  Ajax Numar record de arestari Update
Meciul dintre Feyenoord şi Ajax. Sursa: Twitter
ADVERTISEMENT
07-04-2023
14:39

Poliţia a arestat 22 de persoane după incidentele de la Feyenoord - Ajax

Poliția a arestat 22 de suporteri ca urmare a incidentelor de la meciul Feyenoord – Ajax Amsterdam, din semifinalele Cupei Olandei.

Conform Reuters, fanii respectivi au fost reținuți pentru că au aruncat cu diverse obiecte în teren şi au aprins obiecte pirotehnice.

De asemenea, federaţia olandeză a anunţat că va implementa măsuri stricte. Arbitrul va opri automat meciul dacă pe gazon se vor arunca obiecte sau dacă vreun fan va intra pe teren. Dacă un obiect aruncat va lovi un jucător sau pe arbitru, partida va fi oprită definitiv.

”Prin aceste măsuri, sperăm că potenţialii răufăcători nu vor mai visa la a-i ataca pe jucători pe teren. S-a terminat”, a declarat Marianne van Leeuwen, director în cadrul federației.

Haos la meciul dintre Feyenoord şi Ajax, disputat pe stadionul De Kuip din Rotterdam. Confruntarea a fost întreruptă în mai multe rânduri, în primă instanţă din cauza fumigenelor aprinse de fani, apoi după o bătaie generală pe teren.

Incidente grave la Feyenoord – Ajax! Meciul a fost întrerupt după 21 de secunde

După doar 21 de secunde de la startul confruntării, arbitrul a fost nevoit să întrerupe meciul din cauza fumului gros de la torţe şi fumigene care a acaparat tot stadionul. A fost o pauză de 15 minute.

ADVERTISEMENT

Ajax a deschis scorul în minutul 14 prin Tadic, însă în finalul primei reprize, gazdele au egalat prin Gimenez. Campioana Olandei a preluat din nou conducerea în minutul 51, prin Klassen, însă în minutul 61 au fost din nou incidente.

Klaasen, lovit în cap cu un obiect din tribună

După mai multe intrări dure, tensiunea s-a acumulat pe gazon şi între jucătorii celor două rivale a izbucnit o bătaie generală. Mijlocaşul Davy Klaassen a ieşit cel mai şifonat. S-a ales cu capul spart după ce a fost nimerit de un obiect aruncat din tribună.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Ajax – PSV în finala Cupei Olandei!

Antrenorul lui Ajax, Johnny Heitinga, a intrat pe teren şi i-a trimis pe jucătorii săi la vestiare, iar apoi arbitrul a oprit meciul. A fost o pauză de 45 de minute până când jucătorii au intrat pe terne.

Ajax s-a impus cu 2-1 în final pe terenul celor de la Feyenoord şi va juca în finala Cupei Olandei împotriva celor de la PSV Eindhoven, care a trecut cu 2-1 în semifinale de Spakenburg, echipă ajunsă surprinzător în această fază.

ADVERTISEMENT

Feyenoord se îndreaptă spre titlu

În campionat, Feyenoord se îndreaptă spre titlul de campioană. Formaţia din Rotterdam are opt puncte avans în faţa lui Ajax şi PSV Eindhoven, astfel că dominaţia “lăncierilor” se apropie de final.

În urmă cu două etape, Feyenoord şi Ajax s-au întâlnit în campionat. Atunci, liderul s-a impus cu un 3-2 spectaculos pe terenul campioanei, victorie care o duce pe Feyenoord foarte aproape de titlu.

ADVERTISEMENT

Arena De Kuip a găzduit în urmă cu 23 de ani finala Campionatului European din 2000, între Franţa şi Italia. “Cocoşii” au obţinut atunci ultimul titlu european din palmares, după ce s-au impus cu 2-1 prin golurile lui Wiltord şi Trezeguet.

ADVERTISEMENT
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul...
Scriitoarea JK Rowling, acuzată de „cruzime”, după ce și-a bătut joc de primul manager transsexual din fotbalul britanic
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european,...
Un nou drog periculos descoperit în România. S-au emis alerte la nivel european, după ce a murit un copil de 13 ani
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua...
Iubita fiului Nadiei Comăneci, apariţie de senzaţie. Imagine rară cu tânăra în ziua în care Dylan a fost în culmea fericirii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă...
Mesajul transmis de Florin Piersic de pe patul de spital. Ce se întâmplă cu marele actor
Celebrul mafiot Michael Franseze a venit în România. I-a vizitat pe frații Tate
Celebrul mafiot Michael Franseze a venit în România. I-a vizitat pe frații Tate
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens...
Anamaria Prodan şi Reghecampf s-au împăcat! Impresara aruncă bomba: „Nu mai are sens să ne mai facem de râs în faţa României!”
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane...
Firmele care au primit, înainte de campania electorală, contracte de sute de milioane de lei de la primăriile conduse de Clotilde Armand, Radu Mihaiu și Robert Negoiță. Cine le controlează
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie