News

Incidente grave din cauza petardelor în noaptea de Revelion: un tânăr a rămas fără un ochi, iar un copil s-a ales cu arsuri multiple

Mai multe incidente grave au avut loc în noaptea de Revelion din cauza petardelor. Un tânăr a rămas fără un ochi, iar un copil s-a ales cu arsuri multiple
01.01.2022 | 17:08
Incidente grave din cauza petardelor in noaptea de Revelion un tanar a ramas fara un ochi iar un copil sa ales cu arsuri multiple
ADVERTISEMENT

Petardele au făcut mai multe victime, în noaptea de Revelion. Printre incidentele grave se numără și cazul unui tânăr care a rămas fără un ochi, precum și a unui copil de numai trei ani care s-a ales cu arsuri multiple.

Incidente grave din cauza petardelor în noaptea de Revelion

Mai multe persoane au fost grav rănite în noaptea de Revelion, după ce au vrut să se distreze folosind petarde.

ADVERTISEMENT

Un caz grav este cel al unui tânăr în vârstă de 37 de ani, din orașul Filiași, care și-a pierdut un ochi din cauza unei petarde. Bărbatul a fost dus de urgență la Târgu-jiu, iar ulterior a fost transferat la Spitalul din Craiova.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj spun că tânărul se afla pe raza comunei Turburea în momentul în care s-a produs incidentul.

ADVERTISEMENT

El ar fi introdus o petardă într-o țeavă metalică astfel încât bubuitura să se audă mai tare, doar că atunci când a aprins-o aceasta i-a explodat în față, provocându-i răni grave la nivelul ochiului.

Persoane rănite din cauza petardelor, în județul Gorj

Tânărul care a rămas fără un ochi din cauza petardelor nu este singurul din județul Gorj care a ajuns la spital în stare gravă.

ADVERTISEMENT

O altă victimă grav rănită de aceste pocnitori a fost un bărbat în vârstă de 64 de ani căruia i-a explodat o petardă în mână.

“Este vorba despre un bărbat în vârstă de 64 de ani, care este în prezent internat la Ortopedie. Pacientul are degetele de la mâna stângă afectate, din cauza exploziei unei petarde. Va fi operat, cel mai probabil”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului din Târgu-Jiu, Mihaela Țicleanu.

ADVERTISEMENT

Printre persoanele care au ajuns la urgențe, a fost și o femeie care a consumat prea mult alcool.

“În total, au fost 12 prezentări la Unitatea de Primiri Urgențe din data de 31 decembrie, ora 20.00, până în această dimineață la ora 8.00”, a precizat Mihaela Țicleanu.

Copil de trei ani din Constanța, arsuri din cauza petardelor

Trei persoane din județul Constanţa, printre care și un copil de numai trei ani, au ajuns la spital, în noaptea de Revelion, din cauza petardelor, a declarat purtătorul de cuvând al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Claudia Tatarici.

Potrivit acesteia, un minor în vârstă de numai trei ani a ajuns la spital cu arsură abdominală, iar un adolescent de 15 ani s-a ales cu arsură oculară. De asemenea, și un adult a fost dus la spital cu arsură la o mână.

Claudia Tatarici a mai precizat că cele trei cazuri au avut loc la Cernavodă, Cotu Văii şi Hârşova. Pacienții din Cernavodă și Cotu Văii au fost duși la Spitalul Județean Constanța, iar a treia victimă a fost internată la Spitalul Hârșova.

“În cursul nopţii de Revelion, au fost 130 de solicitări în tot judeţul Constanţa, dintre care 58 la nivelul localităţii Constanţa. Din cei 130 de pacienţi au fost transportaţi la spital 60.

Ca şi cazuri deosebite, au fost opt cazuri de etilism acut şi trei cazuri de arsuri datorate petardelor. În rest, au predominat crizele hipertensive, colicile abdominale şi traumatismele de diferite etiologii”, a mai menționat Claudia Tatarici.

ADVERTISEMENT