News

Inconștiență pe Autostrada Soarelui. Zeci de șoferi, surprinși pe contrasens. Ce pedepse riscă. Video

Zeci de șoferi din România au dat dovadă de o inconștiență inexplicabilă și au circulat pe contrasens pe Autostrada Soarelui. Aceștia riscă pedepse severe.
20.07.2021 | 12:48
Inconstienta pe Autostrada Soarelui Zeci de soferi surprinsi pe contrasens Ce pedepse risca Video
ADVERTISEMENT

Inconștiență fără margini pe Autostrada Soarelui. Zeci de șoferi au fost filmați circulând pe contrasens, în direcția de mers către Capitală.

Imaginile au fost surprinse luni seara, în județul Constanța. Mai multe mașini apar deplasându-se pe contrasens la ieșirea spre București.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că șoferii nu au mai avut răbdare să se reia circulația, blocată din cauza unui accident, și au preferat să întoarcă și să meargă pe contrasens, punând în pericol viața tuturor participanților la trafic.

Zeci de șoferi, filmați circulând pe contrasens pe Autostrada Soarelui

După ce aceste imagini au apărut în mediul online, cei de la Poliție s-au autosesizat. IPJ Constanța a anunțat că a demarat cercetări.

ADVERTISEMENT

Astfel, în orele următoare, polițiștii vor încerca să-i identifice pe șoferii inconștienți, iar apoi vor fi luate măsuri împotriva lor.

”În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care apar mai multe autoturisme circulând pe contrasens, vă comunicăm faptul că polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2 București – Constanța s-au autosesizat și efectuează verificări în vederea identificării conducătorilor auto și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța, conform CT News.

ADVERTISEMENT

Presa din Constanța informează că apariția șoferilor pe contrasens a rezultat după un incident petrecut pe A2, sensul spre București. La km 210, o autoutilitară s-a răsturnat pe suprafața de rulare. Nu au fost victime, dar traficul în zonă a fost îngreunat, desfășurându-se dirijat.

Dat fiind faptul că în zona accidentului s-a circulat în coloană, pe aproximativ doi kilometri, unii conducători auto au ales să iasă de pe autostradă, folosind sensul opus de mers.

ADVERTISEMENT

Poliția anunță pedepse severe pentru șoferii surprinși pe contrasens

Marți, a venit și o reacție de la vârful Poliției Române. Purtătorul de cuvânt al instituției, Georgian Drăgan, a declarat că o parte dintre șoferii care au mers pe contrasens pe Autostrada A2 și A4, în Constanța, au fost identificați.

  • 60 de zile vor avea permisul suspendat șoferii depistați pe contrasens

”Chiar în aceste momente, colegii mei din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A2 București-Constanța fac verificări pentru depistarea persoanelor, pentru că o parte din ele au fost identificate, se știe identitatea acestora și domiciliul și se fac verificări pentru depistarea lor și pentru luarea măsurilor legale.

În acest caz, pentru fapta pe care au comis-o, vor fi sancționați și contravențional, însă li se vor reține și permisele de conducere pentru o perioadă de 60 de zile”, a declarat, la Antena 3, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

ADVERTISEMENT