Fotbal international

Incredibil! Brazilianul Neymar, inclus în programul de ajutor social în Brazilia

06.06.2020 | 15:42
Incredibil Brazilianul Neymar inclus in programul de ajutor social in Brazilia
ADVERTISEMENT

Brazilia este una dintre țările cele mai crunt lovite în lume de pandemia de coronavirus. Ocupă locul 2, după SUA, într-un trist clasament al țărilor cele mai lovite de pandemie, având peste 34.000 de decese.

Neymar a fost inclus în programul de ajutor social în Brazilia

În aceste condiții, președintele țării și Guvernul au demarat un amplu program de ajutorare socială a celor care și-au pierdut serviciul sau au venituri foarte reduse, care nu le permit să își poată asigura cele necesare traiului.

ADVERTISEMENT

Suma primită de o persoană aflată în programul de ajutor social este aproape simbolică, aproximativ valoarea a 100 de euro. În acest program destinat celor săraci a fost inclus starul Neymar, jucătorul lui PSG!

Are al doilea salariu din lume după Lionel Messi

Neymar are al doilea salariu din lumea fotbalului, după argentinianul Lionel Messi, de la Barcelona, care câștigă 45 de milioane euro net anual. Neymar are un salariu de 36 de milioane, dar care poate scădea din motive de pandemie cu 30 la sută pentru câteva luni.

ADVERTISEMENT

Evident, includerea unuia dintre cei mai bogați oameni din Brazilia în programul de ajutor social a stârnit atât amuzamentul cât și indignarea multora, dar lucrurile au fost aduse la normal de autorități.

A fost victima unui furt de identitate

Potrivit UOL.com, starul lui PSG ar fi victima unui furt de identitate. Sursa citată susține că numele, data nașterii și cardul său de identitate au fost utilizate pentru înregistrarea în programul de ajutor social. Autoritățile au revenit asupra cazului respectiv și au decis să îl anuleze.

ADVERTISEMENT

Persoanele din anturajul fotbalistului au declarat că niciodată Neymar nu a aplicat pentru un astfel de program de ajutor social și nu reușesc să înțeleagă cum de a fost posibil acest furt de identitate.

Este cel mai scump jucător din lume

Neymar câștigă o avere anual și din contractele de imagine, suma obținută anul trecut fiind mai mare decât salariul pe o lună, undeva în jurul a 50 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Neymar rămâne cel mai scump jucător din lume, PSG plătind în 2017 pentru a-l putea aduce de la Barcelona suma de 222 de milioane euro, clauza de eliberare a jucătorului.

ADVERTISEMENT