Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Exclusiv. Vasile Dîncu explică la Fanatik SuperLiga de ce vrea modificarea Legii Sportului: “Nu este o dedicație”. Toate detaliile. Video

Vasile Dîncu a explicat în direct la FANATIK SUPERLIGA de ce vrea să modifice Legea Sportului, insistând că nu este vorba de o lege cu dedicaţie pentru promovarea Stelei.
21.04.2023 | 13:03
Exclusiv Vasile Dincu explica la Fanatik SuperLiga de ce vrea modificarea Legii Sportului Nu este o dedicatie Toate detaliile Video
Exclusiv. Vasile Dîncu explică la Fanatik SuperLiga de ce vrea modificarea Legii Sportului: "Nu este o dedicație". Toate detaliile. Video
ADVERTISEMENT

Iniţiativa legislativă propusă de Vasile Dîncu privind modificarea Legii Sportului şi de pe urma căreia CSA Steaua ar putea promova în prima ligă a stârnit o dezbatere uriaşă în fotbalul românesc, cu tabere pro şi contra.

Vasile Dîncu explică la Fanatik SuperLiga de ce vrea modificarea Legii Sportului: “Nu este o dedicaţie pentru CSA Steaua”

Senatorul Vasile Dîncu a vorbit în premieră despre acest subiect la FANATIK SUPERLIGA cu Horia Ivanovici, explicând raţionamentul pentru care a propus această schimbare, insistând asupra faptului că nu este o lege cu dedicaţie:

ADVERTISEMENT

“Nu mă aşteptam să fie o dezbatere atât de mare, dar nu îmi place neapărat acest lucru pentru că se mută problema de la lucrurile esenţiale care trebuie să le rezolvăm. Dincolo de asta, este foarte bine că se discută.

Arătăm că oamenii sunt mai interesaţi de fotbal decât credeam noi. Ar trebui să rezolvăm unele lucruri pentru că lucrurile controversate nu au fost făcute la timp. Nu este o dedicaţie pentru CSA Steaua, aşa cum s-a spus.

ADVERTISEMENT

Eu problema asta am rezolvat-o. Dacă Steaua vrea să intre în prima ligă, prin Ordinul de ministru pe care l-am dat în timpul mandatului meu, se poate transforma într-o entitate de drept privat dacă 1% din acţiuni le ia Romtehnica, de exemplu, Asociaţia Suporterilor, AS47.

VEZI VIDEO: 

“Nu este vorba despre introducerea unei echipe în prima ligă pe uşa din dos pentru că vorbim de meritul sportiv”

Nu era necesar acest lucru. De ce am spus că trebuie făcută dreptate? Pentru că sportul, fotbalul, este un indicator al egalităţii într-o societate. Şi nu poţi să limitezi un drept câştigat pe teren, un drept sportiv.

ADVERTISEMENT

Cum să îi explic eu unui tânăr de 16 ani de la Steaua, care a debutat în urmă cu câteva etape, că el nu are drept să joace în prima ligă, deşi îl câştigă pe teren, pentru că există o lege care spune că entităţile de drept public nu pot să joace acolo.

El ştie că se luptă cu Iaşiul, cu Galaţiul, care iau bani de la Consiliul Judeţean, de la Primărie, care sunt tot bani publici. De aceea am spus că este vorba de a face dreptate. Nu este vorba despre introducerea unei echipe în prima ligă pe uşa din dos pentru că vorbim de meritul sportiv.

ADVERTISEMENT

“Aici o să îl citez pe Gigi Becali, care spunea că statul nu trebuie să îi dea nimic, dar măcar să nu îi ia”

Nu trebuie blocat printr-o lege. Am vrut şi să dezbatem asupra modului în care statul se preocupă de mişcarea sportivă. În acest moment avem o ambivalenţă şi cred că această lege este doar o picătură într-un ocean de nevoi. 

Legea nu rezolvă problema sportului şi nici a fotbalului. Dar avem nevoie de o strategie naţională pentru sport. Iar la cât de iubit este fotbalul, pot să spun şi asta, deşi multă lume o să mă critice. Avem nevoie de o strategie şi un parteneriat între stat, comunităţile locale şi privaţi în fotbal.

Aici o să îl citez pe Gigi Becali, care spunea că statul nu trebuie să îi dea nimic, dar măcar să nu îi ia. În acest moment, va trebui să regândim această relaţie dintre stat şi sport dacă vrem să avem fotbal. 

Pe toată lumea interesează fotbalul. De 15 ani Ungaria investeşte bani publici în fotbal şi a început să aibă rezultate. Ar trebui să ne gândim şi noi la acest lucru. Cred că va trebui să ne gândim la această relaţie pe care statul o are cu sportul şi ce facem pentru investitorii privaţi. Discuţia s-a mutat în foarte multe direcţii”, a motivat Vasile Dîncu la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA este live de la 10:30 în fiecare zi de luni până vineri, și poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, dar și pe canalul de YouTube FANATIK, de la pagina de Facebook FANATIK la contul FANATIK de pe Tik-Tok. Și nu uitați pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial!

ADVERTISEMENT