Sport

Incredibil: Dorin Șerdean, acționar minoritar la Dinamo, a dispărut din sala de judecată și a fost 24 de ore dat în urmărire generală! Exclusiv

Nici în filme nu vezi așa ceva: Dorin Șerdean s-a panicat și a fugit de la Tribunal înaintea pronunțării pe mandatul de reținere de 30 de zile. A doua zi s-a predat singur!
19.06.2023 | 13:03
Incredibil Dorin Serdean actionar minoritar la Dinamo a disparut din sala de judecata si a fost 24 de ore dat in urmarire generala Exclusiv
Dorin Șerdean s-a panicat și a fugit de la Tribunal înaintea pronunțării pe mandatul de reținere de 30 de zile. A doua zi s-a predat singur!
ADVERTISEMENT

Scene incredibile care îl au în prim-plan pe Dorin Șerdean, acționar minoritar al clubului Dinamo cu 0,1% din acțiuni! Din informațiile exclusive obținute de FANATIK, acesta a dispărut de la Tribunalul București înainte ca judecătorii să se pronunțe în cazul prelungirii mandatului de reținere pentru 30 de zile și a fost dat în urmărire generală. Lucru confirmat pentru FANATIK de surse din cadrul Poliției Române.

Dorin Șerdean a dispărut din sala de judecată înaintea pronunțării în cazul prelungirii mandatului de reținere și a fost dat în urmărire generală. S-a predat singur după 24 de ore

Săptămâna trecută, o veste-șoc a lovit lumea lumea fotbalului: Dorin Șerdean, acționar minoritar al clubului Dinamo, a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar de fraudare a fondurilor europene.

ADVERTISEMENT

La cererea Parchetului European, Șerdean a fost arestat preventiv de procurorii români, fiind suspectat că a participat într-un caz uriaș de fraudă cu fonduri europene și naționale, în valoare de peste 30 de milioane de euro. Împreună cu alte persoane, Șerdean furniza scrisori de garanţie false beneficiarilor de proiecte finanţate din fonduri UE, care pretindeau că asigură proiectele împotriva potenţialelor daune.

Reținut inițial pentru 24 de ore, omul de afaceri din Alba Iulia a fost adus apoi la Tribunalul București pentru a i se prelungi mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Cazul s-a judecat, judecătorul a luat o pauză pentru deliberare, moment în care au avut loc scene incredibile, cum numai în filme ai parte. Panicat la ideea că va fi arestat pentru încă o lună, Dorin Șerdean a dispărut pur și simplu de la Tribunal!

Cum cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă a fost aprobată, Dorin Șerdean a fost dat rapid în urmărire generală de Poliția Română. El a apărut imediat pe lista persoanelor căutate de Interpol, așa cum se vede și din captura de mai jos.

ADVERTISEMENT
serdean
Dorin Șerdean a fost dat în urmărire generală de Poliția Română

Situație care, din fericire pentru acționarul minoritar al lui Dinamo, nu a durat decât 24 de ore. Pentru că, dându-și seama de gravitatea faptelor sale, care i-ar fi putut îngreuna și mai mult postura în care se află, Șerdean a renunțat la fugă.

Astfel că, a doua zi după pronunțarea în cazul prelungirii mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile, aprobat de Tribunal, Dorin Șerdean a decis să se predea. A venit la Poliție împreună cu avocatul său și a fost luat imediat în custodie de polițiști, urmând să aștepte în arest judecarea cazului.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv, deoarece situația nu o mai impunea, afaceristul în vârstă de 53 de ani a fost scos și de pe lista persoanelor căutate de Interpol.

  • 30.000.000 de euro este prejudiciul pe care Dorin Șerdean și alte persoane l-ar fi produs prin emiterea de scrisori de garanție false
  • 500.000 de euro a încasat Şerdean de la firma Red&White pentru pachetul de acţiuni de 72.27% pe care îl deținea la Dinamo. A rămas acționar minoritar, cu 0,1%
ADVERTISEMENT